Gazete Vatan Logo

En müzikal kabine!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan’daki uygulama çerçevesinde dün koltuğunu ilkokul öğrencisi Reyhan Nur Ünlü’ye devretti. Kabine üyelerinin koltuklarına da çocuklar oturdu ve böylece çocuklardan temsili bir Bakanlar Kurulu oluşturuldu.

En müzikal kabine!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın koltuğuna oturan Asya Koca, günün anısına flütle 23 Nisan şarkısı çaldı. Bunun üzerine Davutoğlu, “Ne güzel, örnek bir Milli Eğitim Bakanı” ifadelerini kullandı.

Toplantı bitti, doğru parka

Avrupa Birliği Bakanı koltuğunda oturan Zeynep Zehra Sifil de flüt çalarak, toplantıya renk kattı. Davutoğlu, “Müzisyen bir Bakanlar Kurulu. Bir önceki Bakanlar Kurulu’nda böyle bir müzik icrası yoktu. Ben de bir sorayım onlara” dedi. Daha sonra Ünlü, kabine üyelerine, “Çocuk olarak hep birlikte oyun parkına gidiyoruz” diye seslenerek toplantıyı sonlandırdı. Toplantının sonunda Davutoğlu, öğrencilere, temsil ettikleri bakanlıkların ve isimlerinin yazılı olduğu levhaları hediye etti.

Kokpit çocukların

EXPO 2016’nın açılışında gösteri yapmak için Antalya’da bulunan Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın pilotları, çocuklarla bir araya geldi. Ekipten 8 pilot, NF-5 tipi jet uçaklarının kokpitlerini çocuklara emanet etti.

Neşe doluyor insan!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta ve KKTC’de coşkuyla kutlandı. Bayram için özel kıyafetler giyerek birbirinden muhteşem gösterilere imza atan minikler büyük beğeni topladı. Ankara’da Yeni Mahalle Belediyesi’nin yaptığı uçurtma şenliğine katılan anaokulu öğrencilerinin kahkahaları ise yürekleri neşeyle doldurdu.

Haberin Devamı