Gazete Vatan Logo

En mutsuz fotoğraflar Sevgililer Günü’nde paylaşılıyor

Hareketli resim arama motoru Tenor’un aylık olarak yapılan 10 milyarlık arama istatistiklerine dayandırdığı araştırmasına göre yıl içerisinde diğer günlere oranlanınca yüzde 455’lik bir artışla ‘yalnız’ kelimesinin Tenor’da en çok aratıldığı gün 14 şubat Sevgililer Günü.

En mutsuz fotoğraflar Sevgililer Günü’nde paylaşılıyor

Yalnızlık temalı hareketli resimlerin bu günde neden bu kadar popüler olduğu sorusunu ise Tenor’un CEO’su David McIntosh “Çünkü yalnız insanlar çift görmekten sıkılıyor ve yalnız olmadığını hissetmek istiyor” şeklinde cevapladı.

Evli insanlar için çöpçatanlık hizmeti veren internet sitesi Ashley Madison, sevgililer günü istatistiklerini açıkladı. Evli veya halihazırda bir ilişki içinde olan insanların aldatma partneri bulmak için kullandıkları Asley Madison’ın 2018’in 14 Şubat sevgililer gününe özel yaptığı açıklamaya göre eşini aldatanların yüzde 28’inin sevgililer gününü eşleriyle değil, aldatma partnerleriyle geçirdiğini açıkladı. 25 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında 1,638 evli erkek ve evli kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre aldatan eşler, eşlerine ve sevgililerine aynı fiyatta hediyeler alıyorlar.