Gazete Vatan Logo

En kötüsü geride kaldı diyemeyiz

TÜSİAD 46’ncı Olağan Genel Kurulu’nda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, hükümetin reform konusunda kararlı tutumundan memnun olduklarını söyledi.

En kötüsü geride kaldı diyemeyiz

Symes, “Reformlar uygulanırsa olumlu ayrışabiliriz. 2016’ya artan risklerle girdik. Bu sene krizin 8’inci yılı ancak en kötüsü geride kaldı diyemiyoruz. Orta sınıfların kazanımları erimeye başladı. AB değerlerini restore etmek zaman alacak. Türkiye mevcut işsizlik rakamını sabit tutmak için en az yüzde 5 büyümeli. Yüzde 5’lik büyüme için gerekli iç ve dış borçlanmayı bulmak kolay değil. Cari işlemler açığı hala yüksek noktada” diye konuştu. Makroekonomik istikrara zarar verecek en ufak bir söylem veya tutuma müsamaha gösterilmemesi gerektiğini kaydeden Symes, “Göz göre göre artan enflasyonu iyi irdelemek ve bu artışa muhakkak son vermek durumundayız” dedi. Symes, toplumda yargıya güvenin yeterli olmadığına da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Yargı bağımsızlığı ve yargıya güvenin zayıfladığı, hukukun öngörülebilir olmadığı bir ülkede elde edilen ekonomik başarıları sürdürebilmek mümkün değildir.”

Topyekün mücadeleye geri döndük

CANSEN Başaran Symes, terör ve Güneydoğu’daki çatışmalara vurgu yaptı. Symes, şöyle devam etti: “Bugün yeniden terörle topyekün mücadele noktasına gelmiş olduğumuzu üzülerek görüyoruz. Geriye bakmak istemiyorum; yeniden umutla ileriye bakmak istiyorum. Çatışmaların bir an önce durması, PKK’nın şiddete son vermesi ve siyaset kanallarının yeniden açılarak barışçı çözüm yoluna dönülmesi gerekir. Çevremizdeki ateş şiddetlenir ve çöküş hızlanırken Türkiye’nin toplumsal barışa her zamankinden fazla ihtiyacı var.”

Haberin Devamı