Gazete Vatan Logo

En iyinin bile daha iyisi...

Rus turistlerin Türkiye talebi, kriz öncesini dahi geride bıraktı. Ziyaretçi sayısının 4.5 milyonu bulduğu 2014’e göre Şubat ayı rezervasyonları 4.5 katlık artış gösterdi

En iyinin bile daha iyisi...

Rusya’da Türkiye’ye talep hızla artıyor. Kommersant’ın haberine göre, erken rezervasyon döneminde (Ocak-Nisan) Türkiye, Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Yunanistan ve İspanya turlarına olan talep 2016’ya kıyasla 1.5 ila 4 kat arası artmış durumda. Gazeteye konuşan turizmciler Türkiye’ye olan talebin kriz öncesi 2014 yılını dahi geride bıraktığını belirtiyor. TUI temsilcisinin tahmini, bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye 2.5-3 milyon kişinin geleceği yönünde. Online Tour temsilcisi İgor Blinov ise Şubat ayında Türkiye’ye olan talebin 2014 yılına göre 4.5 kat arttığını bildirdi. Türkiye’ye Rusya’dan ziyayaretçi sayısı 2014’te 4.48 milyon, 2015’te 3.65 milyon kişi olmuştu.

Ruble farkı

Turizm sektörü temsilcileri Ruslar’ın yurt dışına olan talep artışını rublenin dolar karşısında değer kazanmasıyla ilişkilendirirken, ülke dışına çıkacak Rus turist sayısındaki genel artış beklentisi yüzde 20 ila 30 arasında ifade edildi. Yurt dışına olan talebin artmasıyla birlikte ülke içi turlara talebin yüzde 5 azaldığı belirtildi.

Haberin Devamı