Gazete Vatan Logo

En iyi havayoluna en iyi pilotlar yakışır

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Aydın Çıldır Havalimanı’nda 2012’den beri faaliyet gösteren THY Uçuş Akademisi’ni (Turkish Airlines Flight Academy-TAFA) ziyaret etti.

En iyi havayoluna en iyi pilotlar yakışır

Akademiyi gezen Aycı, öğretmen, öğrenci ve personelle yaptığı sohbette, “Eğer biz dünyanın en iyi uçağını alıp getiriyorsak, dünyanın en iyi tedarikini yapıyorsak ve şu anda da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyorsak, THY de Avrupa’nın en büyük havayolu unvanını hak etmiş, dünyada da en iyiler arasında parmakla gösterilen bir havayolu şirketi ise o zaman bu itibara layık bir uçuş emniyeti sağlamakla da mükellefiz. Kokpitim de benim en iyiler arasında olmak mecburiyetindedir” dedi. Aycı ziyarette, THY Uçuş Akademisi Müdürü Kaptan Pilot Yusuf Tuzcu eğitmenliğinde eğitim uçuşu da gerçekleştirdi.

167 öğrenciye var

Seçkin pilotları yetiştirmek için kurulan akademide, 33 uçuş öğretmeni, 2 teorik ders öğretmeni, 19 idari personel, 43 Teknik A.Ş. personeli görev yapıyor. Bugüne kadar 482 pilot yetiştiren akademide halen 167 öğrenci eğitim görüyor. Adaylara ortalama 210 saat uçuş, bin saat yer dersi veriliyor.