Gazete Vatan Logo

En iyi film ‘Kefaret’

Altın Küre ödülleri, Hollywood grevi yüzünden kuru bir basın toplantısıyla verildi. En iyi film “Atonement” (Kefaret) seçildi

Kırmızı halı ve flaşlar yok

OSCAR’DAN sonra en prestijli ödüllerden biri olan Altın Küre ödüllerinin 65’incisi, Hollywood’da yazarların yaptığı grevden dolayı çok sönük geçti. Normalde Hollywood’un en parlak gecelerinden birini yaşaması gerekirken dünkü törende ne geçen seneki gibi üç binin üzerinde davetli, ne de yüzlerce gazeteci vardı. Kazananlar NBC’den yapılan bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Bir çok sanatçı ödülü kazandığını kendilerine edilen telefon sayesine öğrendi.

Reklam fırsatını kaçırdık

Ödüllerin sahiplerinin açıklanması yaklaşık 30 dakika sürdü. Hiçbir oyuncu ya da yönetmen teşekkür konuşması yapmadı. 7 dalda ödüle aday gösterilen, Joe Wright’ın yönettiği “Atonement” (Kefaret) filmi drama dalında en iyi film ödülünün sahibi olurken, komedi ve müzikal dalında en iyi film “Sweeney Todd” oldu. Yapımcılar Oscar’ın habercisi sayılan Altın Küre’nin en önemli reklam fırsatı olduğunu, ancak tören yapılamadığı için zarar edeceklerini söyledi.

Ödül kazananların listesi:

* En iyi film: Atonement

* En iyi yönetmen: Julian Schnabel, (The Diving Bell and the Butterfly)

* En iyi kadın oyuncu: Julie Christie, (Away From Her)

* En iyi erkek oyuncu: Daniel Day-Lewis, (There Will Be Blood)

* En iyi yardımcı kadın oyuncu: Cate Blanchett, (I’m Not There)

* En iyi yardımcı erkek oyuncu: Javier Bardem, (No Country for Old Men)

* En iyi senaryo: Ethan Coen ve Joel Coen, (No Country for Old Men)

* En iyi yabancı film: The Diving Bell and the Butterfly

*En iyi müzik: Atonement

SALON DIŞINDA PROTESTO

Ödül törenine sadece 86 basın temsilcisi katıldı. Kazanan açıklanırken filmden sahneler arka plandaki barkovizyona yansıtıldı. Ödüllerin açıklandığı Beverly Hilton hotelin önünde Hollywood yazarları ödüllerin dağıtılmaması için gösteri yaptı.



Haberin Devamı