Gazete Vatan Logo

En iyi 5 iş yeri!

90 ülkede, alanındaki en prestijli ve güvenilir araştırmalardan biri olarak bilinen Aon Hewitt “Best Employers 2013“ ödüllerisahiplerini buldu.

Dünya genelinde 51 ülkede 38 farklı dilde yapılan,Türkiye’de 2006 yılından beri verilmekte olan bu ödül, ülkemizde kısıtlı sayıdaki benzer araştırmalar arasında; bu alanda verilen ilk ödül olma özelliğini taşımakta… Araştırma, sadece Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi’ndeki 11 ülkede, 436 şirket ve 360 binden fazla çalışanla gerçekleştirildi. Türkiye’den bu araştırmaya 48 şirket ve 50.000’e yakın çalışan katıldı. Aon Hewitt Best Employers Araştırması’nın diğerlerinden farkı, araştırmanın tamamıyla şirket çalışanlarına yönelik olarak içerden yapılması, dolayısıyla En İyi İş Yerleri’nin kendi çalışanlarının şirkete göstermiş olduğu bağlılık düzeyiyle belirleniyor olması.


En iyi işyerlerinin belirlendiği Best Employers 2013 araştırmasında birinciliği The Ritz-Carlton Istanbul aldı. Lilly İlaç ikinci, Novartis üçüncü, Finansinvest dördüncü ve Nike Türkiye beşinci oldu. Bu senenin Türkiye birincisi olan The Ritz-Carlton Istanbul, Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde de dereceye girdi.

En iyi İş Yerleri’nin çalışan bağlılığı, motivasyon, performans yönetimi gibi “insan odağını ön plana çıkaran” konularda güçlü olduklarına inandıkları ve geleceğe yönelik olarak kariyer planlaması, farklı kuşakların yönetimi, yetenek havuzunun oluşturulması gibi “yetenek yönetimi” alanlarına odaklandıkları görülüyor. Best Employers üst yönetimi planlı ve sistematik oluşuyla dikkat çekiyor, aynı zamanda Best Employers çalışanları ve üst yönetimi, diğer şirketlere kıyasla birbirlerine çok daha yakın seviyede bir bağlılık gösteriyor.

Aon Hewitt Türkiye Yönetici Ortağı Cengiz Gürleyik, ödülle ilgili olarak, şirketlerin ekonomik belirsizliklerle başa çıkabilmelerinde en kritik unsurlardan birinin; doğru çalışanların, doğru davranışları sergileyecekleri şekilde bu ortamda dahi kurumlarına bağlı kalabilmeleri ve kurum kültürüyle, kurum çalışanlarının aynı noktada buluşması olduğunu söyledi. Bunu sağlamanın yolunun çalışanların farklılaşan ihtiyaçlarına odaklanmak olduğunu belirten Gürleyik, ‘’Eğer herkese uyan tek bir çözüm aranıyorsa, bu çözüm denge noktasının bulunmasıdır. Bu denge noktası her şirketin bir bakıma kendi parmak izi gibidir ve bu iz çalışanların kalplerinde bırakılmalıdır’’dedi.

Haberin Devamı