Gazete Vatan Logo

En huzurlu dönemimdeyim

Nefise Karatay 22 aylık kızı Maya’nın kendisini daha sabırlı yaptığını söylüyor. Hayatının en mutlu dönemini yaşadığını belirten Karatay ile anneliği konuştuk.

En huzurlu dönemimdeyim

İyi bayramlar. Bu bayramı nasıl geçireceksiniz?

Seyahate geçireceğiz. Kocam ve kızımla bayram keyfini Göcek’e doğru kıyı kıyı gezerek yaşayacağız. Bir haftayı böyle seyahatle geçireceğiz. Tabii seyahate çıkıyoruz diye bayram ritüellerini atlamıyoruz. Yakınlarımızla bayramlaşıp öyle gidiyoruz. Maya’ya da bunun önemini öğretiyoruz.

Bu ara sıkıldığınız şeylervar mı?

Bir yerlere yetişmeye çalışmaktan, trafikten, soğuk havalardan çok sıkıldım. Havanın ısınmaması beni çok gerdi. Trafikte geçen zamana çıldırıyorum. Yolda saat hesabı yapıyorum. Çünkü en ölü geçen saatler. O geçen boş saatlerde birçok işimi halledebilirim.

En büyük başarınızın ne olduğunu düşünüyorsunuz?

İş anlamında bakarsanız elde ettiklerinizi anlatmak bana ukalalık gibi geliyor. Ama hayatta mutlu bir aileye sahip olabilmek bence en büyük gerçek başarı. Kariyer ve üretmek çok önemli ama mutluluk yakalamak aileyle oluyor. Bunu başardığım için seviniyorum.

Mutlu musunuz?

En mutlu ve huzurlu dönemimdeyim. Mutlu bir aileyiz. Ama bunun yanında mutlu bir eş ve mutlu bir anneyim. Allah mutluluğumuzu bozmasın. Hayattaki başarımı bu mutluluğumla ölçüyorum. Mutlu huzurlu, düzgün eğitimli bir çocuk yetiştirmek ayrı bir başarı. Şimdi bunu başarmak için çabalıyoruz.

Haberin Devamı

Bu mutlulukta kimin katkısı daha çok sizin mi eşiniz mi?

Karşılıklı bir alışveriş bu. Eşimin benim mutluluğumda büyük payı var. Çünkü eşim beni mutlu edecek ki onunla yol alabileyim. Zaten tek başınıza mutlu olmak mümkün değil. İki taraf için bir denge olmalı ve birbirlerini dengede tutmalılar.

Kadınlar anne oldu diye kendini köreltmemeli

Çalışan annelerin çevresinden aldığı destek ne kadar önemli?

Kanuni olarak annelerin aldığı destek çok önemli. Bir annenin ilk doğum yaptığı dönemden, işe başladığı zamana kadar bebeğiyle geçirdiği vakit çok önemli. Çevresinden, eşinden yardım alsa da kadının da kendisine özel bir zaman yaratması gerek. Çünkü sizi sizden başkası düşünmez. Hiçbir şeye körü körüne kapılıp kendinizi köreltmemeniz lazım. Ben bunu dengede tutmaya çalışıyorum. Kendimi köreltmiyorum. Çünkü çocuk dünyanın merkezi oluyor, hormonlar başka işliyor ama her şeyin aşırısı zarar. Bu yüzden çocuğun anneye bağımlı olarak yetişmesini doğru bulmuyorum.

Haberin Devamı

En zevk aldığınız şey ne?

Kızımla ve babasıyla hafta sonu çıktığımız yürüyüşler benim için paha biçilemez. Babası onu sırtına alıyor ve evden çıkıp sahil boyunca yürüyoruz ya hayattaki en zevk aldığım şey bu. Büyük zevkler tatmak için dünyanın öbür ucuna gitmeme gerek yok. Ortaköy’e inip bir şeyler yiyerek geri dönmek bana yetiyor. Dünyadaki en büyük keyfim bu. Bir de Maya gece uyandığında yanımıza aldığımızda onu öpüp koklamak harika bir duygu.

İkinci bir çocuk düşünüyor musunuz?

Maya’ya kardeş istiyorum. Yalnız başına kalmasını istemem. Ama bir yandan en az üç sene bir çocuğa kendinizi bağlamanız gerekiyor. Olursa olur, olmazsa da sağlık olsun. Biz kızımızla çok mutluyuz.

Maya’nın uyku arkadaşı bizimle her yere geliyor

OiOi ile işbirliğiniz nasıl başladı?

Anne olduktan sonra Maya için çok fazla ürün araştırıyordum. Bu sırada markayla tanıştım. Markanın ürünlerine ve tasarımlarına hayrandım. Çok estetik ve işlevsel ürünlerdi. Markanın iyi bir kullanıcısıyken teklif gelmesi çok güzel oldu.

Haberin Devamı

Kızınız Maya’nın vazgeçilmezleri neler?

Maya, tabağını ve uyku arkadaşı emziğini severek kullanıyor. Tabağının yapışkanlı olması bizi rahat ettirdi. Uyku arkadaşı emziğini yanından ayırmıyor. Özellikle uyku arkadaşını annelere öneririm. Bebeklerin emerek uyamaya alışmaması için birebir.

Peki tatil bavulunuzu hazırladınız mı?

Bavul hazırlamak benim için çok önemli. Çünkü içinde bulunması gereken en önemli şeyleri ilk başta koyuyorum. Maya’nın bavuluna ilk uyku arkadaşımı koydum. Yemek tabağını, önlüğünü ve kaşığını asla bırakmam. O tabağı Maldivler’e bile götürdüm. Altı yapışkanlı bir tabak olduğu için itemiyor. Alıştığı ortamı yadırgamasın diye suluğuna varana kadar her şeyi alıyorum. Koruyucu kremlerini, bikinileri, deniz ayakkabılarını, güneş geçirmez ince kumaşlı gömleklerini, şapkalarını ve bolca kıyafetini koyuyorum.

Haberin Devamı