Gazete Vatan Logo

Regaip Kandili bu gece idrak edilecek! En güzel Regaip Kandili mesajları!

İslam alemi için en önemli gün ve geceleri temsil eden kandillerde Müslümanlar sevdiklerine, eşlerine ve dostlarına kandil mesajı gönderiyorlar. Biz de sizler için en güzel kandil mesajlarını derledik. İşte en özel ve güzel kandil mesajlarının yer aldığı haberimiz...

Regaip Kandili bu gece idrak edilecek! En güzel Regaip Kandili mesajları!

Recep Ayı’nın ilk Cuma’sı olan Regaip Kandili, 2017 yılında, 30 Mart 2017 tarihinde denk gelmektedir. Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ihya edilecek olan bu gece, Müslümanlar için dua ve ibadet ile Allah’a gösterilen rıza açısından oldukça önemli bir gün olacaktır. Yine aynı gün içinde nafile namazı kılmak, bolca Kur’an-ı Kerim okumak, Regaip gecesi Tesbih namazı kılmak ve tefekkür etmek gibi ibadetler ile birlikte bu geceden alınacak olan fazilet de artış gösterecektir. Yazımızın devamında bu yılın en iyi kandil mesajlarını bulabilirsiniz.

EN GÜZEL KANDİL MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 KANDİL MESAJLARI

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Bu gece Regaip Kandili. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. Hayırlı kandiller.

Haberin Devamı

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Üç ayların mübarek olsun..

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Regaip kandiliniz mübarek olsun..

Regaip kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

Mübarek aylara Selam olsun.. Selam olsun Ey Regaib. Tüm Dualarınızın kabul olması dileğiyle.. Hayırlı kandiller.

Bugün ettiğiniz bütün dualar göklere yükselip, tek tek kabul olup üzerinize sağanak gibi yağsın inşallah. Regaip kandiliniz mübarek olsun.

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Regaip kandilin mübarek olsun...

Haberin Devamı

hiç bitmediği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de sevgi dolu nice kandillere.

Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun. HAYIRLI KANDİLLER...

Regaip Kandili
Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur'an'da geçmez.
Regaip Kandili doğrudan Kur'an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir ve büyük kutlamalarla kutlanır.