Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları ile günün önemini sevdiklerinizle paylaşın!

Müslümanlar için en önemli gün Cuma'dır. Bu günlerde yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de 2 kat yazıldığına inanılır. En güzel Cuma mesajları ile siz de sevdiklerinize Cuma gününün anlam ve önemini hatırlatabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları ile günün önemini sevdiklerinizle paylaşın!

Cuma günlerinin anlamı ve önemi Müslüman alemi için çok büyüktür. Cuma namazı kılınır ve en güzel Cuma mesajları ile kişiler sevindirilir. Sizler için en güzel mesajları derledik ve sevdiklerinizle paylaşmanızı sağladık.

Dünyada mevcut olan pek çok dinler vardır. Orta Asya’dan yayılan ve de ülkemizde hâkim olan din Müslümanlıktır. Hz. Muhammed’in son peygamber olması ile beraber İslamiyet’in yayılmaya savaşları başlamıştır. O günden bugüne dek bu çaba sona ermiştir. Yüce Allah tüm dinlerde doğruyu göstermek istese bile diğer tüm dinlerin kitaplarında birtakım değişiklikler meydana getirilmiştir. Bu nedenle en son din olan İslamiyet’i dünyaya getirmiştir. Bu dinin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim peygamberi ise Hz. Muhammed’dir. Müslümanlık bu esaslar üzerine oluşturulmuştur. Dünyaya iyiyi güzelliği ve de hoşgörüyü yaymayı benimseyen bu dinin gerektirdiği bazı sünnet ve farzlar vardır. İslam’ın beş şartı olarak kabul görülen esaslar vardır. Müslümanlığın da getirdiği ilk önemli kural beş vakit namazdır. Günde beş defa okunan ezanın ardından tüm Müslümanların secdeye koşması gerekir. Namaz Allah’ın kullarından istediği ve de her erişkin sağlıklı bireyin yerine getirmesi gereken bir farzdır. ‘’Bu dünyada Allah’a secde etmeyen kullar diğer ahiret hayatında Cehennemin en kızgın ateşinde Allah’a secde edecektir.’’ şeklinde buyrulmuştur. Bu nedenle bu dünyada hiçbir nedeni bahane olarak sunmadan beş vakit namazımızı kılmamız gerekir. Kılınan beş vakit namazın yanında Yüce Allah’ın Müslüman erkeklere farz kıldığı Cuma Namazı vardır.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Cuma namazı dinimiz için bir hayli önemlidir. Bu önemli günde erkeklerin camilere giderek namaz kılmaları gerekir. Her hafta Cuma günleri öğle ezanı ile beraber okunan ezandan sonra Cuma namazı kılınır. Her Müslüman en güzel giysilerini giyip kokularını sürerek camiye gitmelidir. Çünkü peygamber efendimiz de böyle yapardı. Dolayısıyla güzel giyinip Cuma namazına gitmek sünnettir. Tüm Müslüman toplumu bu vakitte tüm işlerini bırakıp camiye koşmalıdır. Bu nedenle Cuma namazları kesinlikle aksatılmamalıdır. Cuma namazı diğer namazlara göre daha farklı kılınır. Cuma namazı 16 rekâtlık bir namazdır. Önce Cuma namazının dört rekâtlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet öğle namazının ilk sünnetinde kılındığı gibi kılınır. Sonrasında cami içerisinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Hutbeden sonra ikamet okunup cemaat namazın iki rekâtlık farzı kılınır. Farzının ardından da dört rekât olan son sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Sonrasında ise ‘’Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diye niyet edilerek öğle namazının farzı gibi bir namaz kılınır. Böylelikle Cuma namazının kılınışı sona erer. Sonrasında cemaat tarafından tespihler çekilir, dualar edilir. Tüm toplumun iyiliği ve de güzelliği için pek çok dualar edilir. Yapılan bu dualar sonucunda cemaat dağılır.

Haberin Devamı

Cuma günün bir diğer önemli olan özelliği ise topluma sevgi ve paylaşma duygusunu yaymaktır. Cemaatle kılınan namaz sonucunda zaten topluma büyük bir sevgi ve paylaşma duygusu yayılır. Çünkü aynı ortamda cemaatle namaz kılmak aynı yere secde etmek bu duyguları pekiştirir. Bu mübarek günde tüm Müslümanlar da yakın tanıdıklarını, akrabalarını arayıp sormaları gerekir. Günümüzde ise artık yaygınlaşan iletişim araçları sayesinde en yakın dostlarımızı ve de akrabalarımıza hayırlı bir Cuma geçirmelerini dilemek için onlara iyi dilekler içeren mesajlar gönderebiliriz. Aşağıda sizler için hazırladığımız Cuma mesajlarından kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Sevdiklerinize bu şekilde hayırlı bir Cuma geçirmelerini dileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkâr varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Haberin Devamı

ÖyIe bir dua et ki günahın tövbenin büyüklüğünden ağIasın. Şeytandan yaradana sığınki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı Cumalar.

Ey büyük Rabbim. Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna diyebilmeyi, göstermiş olduğun yolda yürümeyi, Senin yolundan ayrılmamayı, Seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle. Hayırlı Cumalar.

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurIa doIdursun İnşaIIah. HayırIı cumalar.

Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

Ey Allah’ım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.

Bütün güzelliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim" Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç. Amin. Cumamız bayram tadında olsun inşallah.

Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.

Allah’ım Sen benim Rabbimsin; Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni affet. Zira günahları bağışlayan ancak Sensin. Cumamız kutlu olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar.

La ilahe illallah tır özüm, Muhammed Mustafa’dır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm Ayetel kürsi için sen kabul eyle sözüm.

Umutsuz kapılar vardır açılmaz, Rabbimin kapısı büyüktür, kapanmaz. Sen umudunu kaybetme Rabbim kulunu bırakmaz. Hayırlı Cumalar.

Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem"den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de: – Evet, duydum. Babam, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem"i şöyle buyururken işittiğini söyledi: “O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir."

Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, şefaatçimiz olsun. Cumamız mübarek olsun.