Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları! 9 Haziran Cuma namazı saatleri

Tüm İslam alemi için en hayırlı aylardan biri olan Ramazan ayı ibadetlerle geçirilmelidir. Özellikle Cuma namazının farz olduğu bireyler mutlaka namazlarını ihmal etmemeliler. Bu günde olabildiğince ibadet edilmeli, eş, dost, akraba aranarak hal hatır sorulmalıdır. İşte Cuma gününe dair önemli bilgiler ve en güzel Cuma mesajları...

En güzel Cuma mesajları! 9 Haziran Cuma namazı saatleri

Cuma günü tüm müminlerin bayramıdır. Bu önemli günde Müslümanlık dinine mensup insanların yerine getirmesi gereken birtakım farz ve sünnetler vardır. Yüce Allah tüm dünya insanlığının daha huzurlu bir hayat sürmesi için onlardan bazı şeyler ister. İstediği tüm bu görevler insan dünyası için daha olumlu sonuçlar doğurur. Çünkü Yüce Allah her şeyi bilendir. Ondan başka İlah yoktur. Dolayısıyla insanlık için neyin daha iyi olması gerektiğini bilen Allah’ın tüm emirlerini yerine getirmemiz gerekir. O’da bizlerden mübarek Cuma gününde kullarının camilerde toplanmasını ister. Camilerde toplanan cemaat sayesinde Cuma namazları kılınarak erkekler farzlarını yerine getirmiş olurlar. Namaz kılmak herkesin boynunun borcudur. Bu nedenle tüm Müslüman erkeklerin mutlaka Cuma namazını kılmaları gerekir. Hele ki 10 Haziran Cuma günü kılınacak olan Cuma namazı çok önemlidir.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Bu günlerde ibadetlerini yerine getiren insanlar zaten büyük sevaplar kazanırlar. Ramazan ayında gidilen cumalar ise bin katta daha hayırlıdır. Bu nedenle mübarek ramazan ayına denk gelen Cuma namazı kaçırılmamalıdır. Cuma vaktinde tüm işler bırakılarak camilere gidip namaz kılınmalıdır. Mübarek Ramazan ayında da Cuma namazına giden Müslümanların günahları silinir.

Haberin Devamı

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı cemaatle kılınan bir namazdır. Cemaatle kılınması gereken Cuma namazı, diğer 5 vakit namaza göre biraz daha farklı şekilde kılınır. Erginliğe oluşan her Müslüman erkeğin de Cuma namazının kılınışını mutlaka öğrenmesi gerekir. Cuma namazı Cami hocası önderliğinde kılınır. Toplamda 16 rekâtlık bir namazdır. Öncelikle namazın 4 rekâtlık sünneti kılınır. Kılınan bu sünnet öğle namazının ilk sünnetinde kılındığı gibi kılınır. Sonrasında cami içerisinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Okunan bu hutbeden sonra ikamet okunup cemaat namazın iki rekâtlık farzını kılar. Kılınan bu farzdan sonra da dört rekât olan son sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Ardından ‘’Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diye niyet edilip öğle namazının farzı gibi bir namaz daha kılınır. Bu şekilde Cuma namazının kılınması tamamlanır. Hep bir ağızdan ülkemizin iyi bir geleceği için, dünya barışı için, sağlık ve huzur için dualar edilir, tespihler çekilir. Yapılan bu dualar sonucunda cemaat ise dağılır. Ramazan ayının ilk haftasına denk gelen bu Cuma gününde de Müslümanlar çeşitli hayırlarda bulunarak günün anlamını bir kez daha hatırlatmış olurlar.

Haberin Devamı

Cuma Duası

Cuma gününde okunması gereken pek çok dua vardır. Bu duaların bir kısmı camilerde zaten okunur. Ancak Cuma namazına gidemeyen kadınlarımızda evlerde kendileri Cuma duaları okuyabilirler. Öğle namazının ardından çeşitli dualar edebilirler. Cuma vaktinde yapılan duaların da kabulü hızlı olur. Yüce Allah bu önemli günde kullarının tüm dileklerini yerine getirir. Cennetten en güzel yeri kendisine dua eden kullarına ayırır. Ahiret hayatında da iyilik ve güzellikler içinde ebediyete çıkmak için Cuma dualarımızı yapmamız gerekir. Hemen aşağıda da sizler için çok hayırlı anlamı olan bir Cuma duasına yer verdik. Bu duayı okuyarak Cuma vaktinizi iyi bir şekilde değerlendirebilir, manevi olarak da huzura kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

La ilahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammed ün Resûlullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü eh ad, bin bir kere ya Samet, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç. Benim günahım varsa da senin gibi halikım var. Muhammed Aleyhi selam dostum var. İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster. Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana. amin.

Cuma Günün Önemi ve Cuma Mesajları

Cuma günü Müslüman dini için en hayırlı günlerden biridir. Bu mübarek günü Ramazan ayına denk geldiği için tüm yakınlarınızı arayıp sormak hayırlı ramazanlar ve hayırlı cumalar dilemek çok sevaptır. Müslüman kardeşler birbirleri ile sevgi ve merhamet içerisinde olmalıdırlar. Bunun için tüm hafta arayıp soramadığınız kardeşlerinizi, dostlarınızı, arkadaşlarınızı bu mübarek günde mesajlar gönderebilirsiniz. Paylaştıkça çoğalan bu duygular sayesinde daha huzurlu bir yaşama sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Allah'ım! Bu mübarek Cuma günü hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat, bizi çok sabreden, çok şükreden kullarından eyle. Seni çok analım ömrümüz sevdiğin ve razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve afiyet daim eyle. Sevdiklerimizi bize bağışla. min! Hayırlı Cumalar.

Yüce Allah mübarek cuma hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin. Ülkemize selamet ve dirlik versin inşallah. Hayırlı Nurlu Cumalar.

Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevla’ya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah resulünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. min. Hayırlı cumalar.

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Yine takvim yaprakları Cuma’yı gösteriyor. Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere esenlik versin. Ahir zaman fitnelerinden, kazalardan, belalardan, sıkıntılardan, şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun. Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun. amin.

Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.

Kalplerde güller kurumuştu, yürekler buruk kalmıştı, sevgiler hasretti sevgiye, bu gün bir gül doğdu. Bu gülün tomurcuğunu ekin kalbinize, sulayın gülünüzü, gözyaşınızla, büyütün gülünüzü sevginizle, koklayın gülünüzü, duyun muştu kokusunu yüreğinizde, açın kalbinizi, girin gül bahçenize, sessizce eğilin bir güle, usulca koklayın bu gülü, güzelce alın elinize, verin sevdiğinize o tatlı gülü, çünkü o gül peygamber gülü. Cumamız gül kokulu olsun. Hayırlı cumalar.

Binlerce çiçek var, gül başka, milyonlarca insan var ama dost başka, milyarlarca gün var ama Cumalar başka, Cumamız mübarek olsun.

'Şüphesiz (bilsinler) ki O Allah, bizzat rızkı veren kuvvet ve kudret sahibidir. Hiç kuşkusuz o zulmedenlere de, (geçmiş) arkadaşlarının (azaptaki ) payı gibi bir pay vardır. Şimdi gelmesi için acele etmesinler. ' Cuma Gününüz Bin Mübarek Olsun. Dua eder, Dua beklerim. Selamlar.

Rabbim Üzüntülerimizi anlık, Sevinçlerimizi ömürlük, Dualarımızı tez zamanda kabul eyle. Amin! Hayırlı cumalar.

Ey Allah'ım! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikayet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz. Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar… Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.