Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları... (15 Eylül Cuma namazı saatleri)

En güzel Cuma mesajlarını paylaştık. Müslümanlar için büyük önem taşıyan Cuma gününde sevdiklerinizi mutlu etmeniz için en anlamlı Cuma mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz. 15 Eylül Cuma namazı saatleri de haberimizde yer alıyor.

En güzel Cuma mesajları... (15 Eylül Cuma namazı saatleri)

Müslüman alemi bir mübarek Cuma gününe daha erişti. Sevdiklerinize bugünün anlam ve değerini hatırlatmak için derlediğimiz Cuma mesajlarından yararlanabilirsiniz. 15 Eylül Cuma namazı saatlerini de haberimizden öğrenebilirsiniz.

15 EYLÜL CUMA NAMAZI SAATLERİ

EN GÜZEL VE EN ANLAMLI CUMA MESAJLARI

- Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi Sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

- Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

- Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resülullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.

- Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

– Güzellikler içinizi Aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

Haberin Devamı

– Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.

– 'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim.

– Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.

– Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Haberin Devamı

-Lailahe illallah kalbimizi karartma, rizkimizi azaltma, kabrimizi, daraltma, senden baska kapi aratma, muhannete muhtaç etme

-Allah'ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar.

-Rablerinden korkanlar bölük bölük cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: Selam sizlere ne hoşsunuz; ebedi olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya derler. Hayırlı Cumalar.

Cuma günü, iyiliklerin hazinesidir ve güzel şeylerin menbaıdır.’ Allah Cumanızı Kabul ve Mübarek Eylesin..
-Cuma günü vefat eden müminlere şehit sevabı verilir ve kabir azabından korunur.’ Cumamız Mubarek olsun inşallah.
-Ey Rabbim…Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Cumanız mübarek ve kabul olur inşallah
-Allah’u Teala Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştır.Cuma namazı vaktinde alış-veriş günahtır. Cumamız Mubarek olsun inşallah.
-İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadigim zaman bu duami sana emanet ederim. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah
-Rabbim Cuma gecenizi mübarek eylesin. Hayırlı amel, hayırlı ilim ile son nefeste iman ile ölebilmeyi ümmeti Muhamede nasip eylesin. Amin.
Cuma Namazı Kaç Rekâttır, Cuma Namazı Nasıl Kılınır?
Müslümanlar için önemli olan Cuma gününde öğle ezanının okunmasıyla beraber Cuma vakti başlar. Bu vakitten önce insanların mutlaka camilerde bulunması gerekir. Cuma namazı toplamda 16 rekâtlık bir namazdır. Öncelikle Cuma namazının dört rekâtlık ilk sünneti kılınır. Sonrasında öğle namazının ilk sünnetinde kılındığı şeklinde kılınır. Sonrasında da cami içerisinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Bunların okunmasından sonra ikamet okunup toplumla birlikte namazın iki rekâtlık farzı kılınır. Namazının farzının ardından da dört rekat olan son sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Sonrasında ise Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" şeklinde niyet edilerek öğle namazının farzı gibi bir namaz kılınır. İşte bu şekilde Cuma namazı kılınışı sona ermiş olur. Cemaatin namazının bitmesinden sonra ise yet-el-kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir.
Yüce Allah bu mübarek günde Müslüman dostlarını aynı ortamda toplamak amacı için Cuma namazının camide kılınmasını buyurmuştur. Toplumsal birlik ve beraberliğin oluşması artarak çoğalması için bu husus önemlidir. Yüce Allah Müslümanların birbirlerine kırgın ve ya dargın olmasını asla istemezdi. Müslümanlıktaki en önemli kurallardan biri olan sevgi ve paylaşma duygularının pekişmesi için bu tür topluluk içinde kılınan namazlar önemlidir. Cuma günlerinde Peygamber Efendimiz (s.a.v) en güzel giysilerini giyer, en güzel kokuları sürünür büyük bir özenle namaza giderdir. Dolayısıyla Cuma namazı kılacak olanların öncelikle duşa girmesi hoş kokular kullanması sünnettir. Bunun yanında Cuma günlerinde en yakınlarınızda olan kişilere hayırlı cumalar dileyebilirsiniz. Bu da Yüce Allah’ı hoşnut edecek olan durumlardan biridir. Günümüzde sahip olduğumuz teknolojik iletişim araçları ile birbirimizin varlığını olsun hatırlatan mesajlar göndererek sevginin çoğalmasını sağlayabiliriz.

Haberin Devamı