Gazete Vatan Logo

En güzel 5 Türk oyuncu

Top Beauty World’ 2016’nın ‘En Güzel 100 Kadını’nı seçti. Listede Tuba Büyüküstün birçok ismi geride bırakırken onu Meryem Uzerli takip etti...

En güzel 5 Türk oyuncu

ABD merkezli TBWorld, 2016 yılında dünyanın en güzel 100 kadınını belirlemek için bir anket yaptı. Portal, kullanıcılarına 431 aday önerdi. Gelen 60 milyon oy, 2016’da dünyanın en güzel 100 kadınını belirledi. Alexandra Daddario’nun birinci olduğu oylama sonunda listeye girmeyen başaran 5 Türk oyuncu da koltuklarımızı kabarrtı. Listenin 88'inci sırasında Serenay Sarıkaya, 84'üncü sırasında Fahriye Evcen, 80'inci sırada Hazal Kaya, 40'ıncı sırasında Meryem Uzerli, 17'inci sırada ise Tuba Büyüküstün yer aldı. Bu beş oyuncunun ortak özelliği ise beyaz ten, pürüszüz bir cilt, dolgun dudaklar ve dikkat çekici bakışları...

1-Tuba Büyüküstün

Kariyerine reklam oyuncusu olarak başlayan Tuba Büyüküstün Çemberimde Gül Oya dizisindeki Gülizar karakteriyle dikkat çekti. Ancak Ihlamurlar Altında ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Sonrasında rol aldığı Asi dizisiyle de yükselişini sürdürdü ve bu diziyle Ortadoğu'da büyük hayran kitlesine ulaştı. Oyuncu Gönül Çelen, 20 Dakika, Kara Para Aşk'tan sonra Cesur ve Güzel'deki güzelliğiyle göz doldurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

2-Meryem Uzerli

Meryem Uzerli'yi Türkiye ve Ortadoğu Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle tanıdı. Muhteşem Yüzyıl’dan sonra Gecenin Kraliçesi ile ikinci başrolünü oynayan Uzerli popülaritesini burada sürdüremedi ve reyting rekortmeni Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olamaz dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. İki dizi arasında ise bir sinema filmi sığdıran Uzerli Annemin Yarası filmiyle kamera karşısına geçti ama bu film de gişe de beklenen ilgiyi göremedi.

3-Hazal Kaya

Genco dizisiyle tanınan ve Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Nihal karakteriyle yıldızı iyice parlayan Kaya, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ile oyunculuğa devam etti. Ancak Kaya'yı Aşk-ı Memnu'dan sonra yükselişe geçiren iki sezon devam eden Adını Feriha Koydum dizisi oldu. Kariyerine Aşk ve Maral dizileriyle devam eden Kaya şimdilerde ekrana ara verdi. Mutfak sanatlarına merak saran oyuncunun kariyerine aşçılık üzerinden yön vereceği konuşuluyor. Öyle ki oyuncu, Mutfak Sanatları Akademisi'nden aşçılık diplomasını aldı ve bir otelin mutfağında staj bile yaptı.

Haberin Devamı

4-Fahriye Evcen

Almanya doğumlu Fahriye Evcen oyunculuğa Oya Aydoğan sayesinde 2005 yılında Asla Unutmam dizisiyle başladı ve Hasret dizisiyle devam etti. Necla rolüne hayat verdiği Yaprak Dökümü ise dönüm noktası oldu. Bu diziyle üne kavuşan Evcen Cennet, Aşk Tutulması, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ve Takiye: Allah'ın Yolunda, Evim Sensin, Aşk Sana Benzer filmlerini arda arda çekti. Yalancı Bahar ve Veda dizilerinde başrol oldu. Ama ikinci çıkışını Çalıkuşu dizisiyle yaşadı. Evcen son olarak başrollerini Engün Akyürek'le paylaştığı Ölene Kadar dizisiyle seyirci karşısına çıkıyor. Oyuncu aynı zamanda başrolünü Murat Yıldırım'la oynadığı Sonsuz Aşk'la da beyaz perdede yer alıyor.

5-Serenay Sarıkaya

Serenay Sarıkaya şöhreti aramaya 15 yaşında ‘Miss Europe and World Junior’ adlı güzellik yarışmasıyla başladı ve yarışmada Gelecek Vaat Eden Güzel seçildi. Hayali modellik olan oyuncu ilk olarak Sinan Çetin'in Plajda filminde ve Limon Ağacı filminde oynadı. Başrolünü Oktay Kaynarca'nın oynadığı Adanalı dizisiyle dikkatleri üzerine çekti. Lale Devri ve Medcezir dizileriyle ise şöhreti yakaladı.. Serenay Sarıkaya internet dizisi olan Fİ ile izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı