Gazete Vatan Logo

En düşük faiz DD Mortgage’da

Bono faizinde yeni tarihi dip: % 9.38

BankalarIn konut kredisinde başlattıkları faiz indirme yarışına önde gelen finansman kuruluşlarından DD Mortgage da katıldı. Krizde sık öde az öde, kredi transferi gibi farklı ödeme planları geliştiren şirket, şimdi de piyasada uzun vadede verilen en düşük faiz oranını sunmaya başladı. Bu kapsamda DD Mortgage, yüzde 2 indirimli klasik ürününde 60 ay için yüzde 1.11, 120 ay için ise yüzde 1.14 oranları ile kredi kullandırıyor. Ayrıca bu dönemde finans kurumları arasında farklı faiz oranları ve farklı masraf tutarlarının karşılaştırılmasının güç hale gelmesinden yola çıkan DD Mortgage, tüketicilere yardımcı olabilmek amacıyla piyasada ilk kez web sitesinde farklı ve gelişmiş hesaplama aracı da sunuyor. Tüketiciler www.ddm.com.tr adresini ziyaret ederek DD Mortgage’ın sunduğu 26 farklı ürünün faiz oranlarını, taksit tutarlarını, toplam masraflarını ve toplam ödeme tutarlarını inceleyebiliyor, başka bir kurumdan aldıkları teklifi hesaplama araçlarının yardımı ile DD Mortgage’ın farklı ürünleri ile karşılaştırabiliyor.

Ayrıca, mevcut konut kredisini DD Mortgage’a transfer etmek isteyenler, Kredi Transferi hesaplama aracı ile kredilerini DD Mortgage’a transfer etmeleri durumunda elde edecekleri tasarrufu net olarak hesaplayabiliyor.

Finansbank oranı yüzde 0.66’ya indirdi

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle bankaların konut kredisindeki faiz yarışı hızlandı. Son olarak Finansbank, 12 ay vadede yüzde 0.66, Ziraat Bankası yüzde 0.95, TEB de yüzde 0.82 faiz oranı uygulayacağını açıkladı.

Bono faizinde yeni tarihi dip: % 9.38

Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam edeceği sinyalini vermesiyle piyasalar rekor kırmaya devam ediyor. Son aylarda yurtdışı borsalara ciddi fark atan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dün de yüzde 2 artarak 1.5 yılın zirvesi olan 46.555 puana çıktı. 826 puanlık bantta hareket eden endeks dün en yüksek 46.619 puanı gördü. Böylece borsada iki günlük değer artışı yüzde 5.24’e ulaştı.

Borsadaki yükselişe yine bankacılık hisseleri önderlik etti. Garanti Bankası yüzde 4.50, İş Bankası yüzde 2.50, Akbank yüzde 1.73, Şekerbank ise yüzde 6.49 değer kazandı.

Önceki gün yüzde 9.79’a inen bono piyasasında gösterge konumda olan 11 Mayıs 2011 vadeli kağıdın faizi dün yüzde 9.38’e kadar düştü. Bono faizi günü tarihi dip seviye olan yüzde 9.44’ten tamamladı.

Haberin Devamı