Gazete Vatan Logo

En çok internet tüketen 5’inci ülke olduk

Cep telefonlarının halkın en ucuz eğlence kaynağı olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, “Bu durum rakamlara da yansıdı. Türk insanı dünyada en çok internet tüketenler arasında 5’inci sırada yer alıyor” dedi. İlk sırada aylık 11 GB ile Finlandiya var.

En çok internet tüketen 5’inci ülke olduk

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, halkın en ucuz eğlence kaynağının cep telefonu olduğunu söyledi. Telekom sektörünün bir takım makro etkilere az duyarlı olduğunu anlatan Terzioğlu, “İnsanlar öyle ya da böyle konuşmaya devam ediyor. Cep telefonundan müzik dinlenebiliyor. Televizyon izlenebiliyor. İnternete girilip, istenen video, film anında seyredilebiliyor. Aslında işin gerçeği halkın en ucuz eğlence kaynağı cep telefonu” dedi.

Bunun rakamlara da yansımış durumda olduğunu söyleyen Terzioğlu, “Türk insanı dünyanın en çok internet tüketenleri arasında 5’inci sırada yer alıyor. Dünyada birinci aylık 11 GB ile Finlandiya’da. Turkcell’de 4.5G ile tüketicilerimiz 2 kat fazla data harcarken, kişi başı tüketim aylık 7 GB’a ulaştı. Dijital markamız Lifecell’de aylık ortalama 8 GB’a geldi” diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm

Artık sadece bir telekom operatörü olmadıklarını vurgulayan Kaan Terzioğlu, her alanda yatırımlarını sürdürdüklerini, bunlardan bir tanesinin de Türkiye’de dönüşümü en hızlı sektörlerden biri olan sağlık olduğunu ifade etti. Terzioğlu, “Şehir hastaneleriyle Türkiye’de dijital hastane dönemini başlattık. Elazığ, Adana, Yozgat şehir hastanelerinin bütün iletişim altyapısını biz işletiyoruz. Bir hastanın hastaneye girdiği andan itibaren yaptığı bütün işlemleri bizim altyapımız takip ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Dijital ihracat dönemi

8 çeyrektir dünyada en fazla büyüyen operatör olduklarını anlatan Kaan Terzioğlu, bu başarı hikayesinin dünyanın da ilgisini çektiğini anlattı. Terzioğlu, şöyle devam etti: “Son 3 ay içerisinde Küçükyalı’daki genel müdürlüğümüze genel müdür seviyesinde, Afrika’dan, Karayipler’den, Nepal’den, Amerika’nın Latin tarafından Doğu Avrupa’dan operatörler ziyarete geliyor. Hikayemizi dinliyor ve dijital servislerimizi inceliyorlar. İş birliği yapmak istiyorlar. Turkcell olarak ‘dijital ihracat’ dönemini başlattık. Bunun en somut örneği bugün Moldovalı Moldcell oldu. Müşterilerine bizden satın aldığı BiP’i, lifebox’ı kendi müşterilerine aynı isimle dijital servis olarak sunuyor.”

Haberin Devamı

Turistlerin sinyali 4 kat arttı

Türkiye’nin turizmde yaşadığı yükseliş mobil verilere de yansıyor. Kaan Terzioğlu, turistlerden aldıkları sinyaller üzerinden bu artışı şöyle örnekledi: “Turkcell olarak 2016’da turistlerden baz istasyonlarımıza gelen sinyal sayısı 500 bindi. 2017’de 900 bin sinyal alırken bu yıl neredeyse 2 katı (1.8 milyon) sinyal alıyoruz. Özetle 2 yıl öncesine göre yaklaşık 4 kat gibi müthiş bir sinyal artışı söz konusu. Sinyallere baktığımızda en çok turistin başta Rusya, Almanya, Fransa ve İsveç gibi ülkelerden geldiğini görüyoruz. Suudi Arabistan ve İran gibi ülkeler yedinci, sekizinci sırada geliyor. Ege ve Akdeniz kıyıları yine gözde ancak bu yıl Karadeniz Bölgesi de yükselişte görünüyor.”