Gazete Vatan Logo

En çok ilgi gören üç uygulama kaş kaldırma, şakak germe ve dolgu

Hem kadın hem erkeklerin sık yaptırdığı uygulamalarda son dönemde aquafilling, kaş kaldırma ve şakak germe operasyonlarını Dermatolog Elif Ebru Güner anlattı.

En çok ilgi gören üç uygulama kaş kaldırma, şakak germe ve dolgu

Son dönemde artan estetik operasyonlarında ameliyata gerek kalmadan uygulanan yöntemler ile göğüs büyütme, kalça şekillendirme, şakak germe ve kaş kaldırmaya ilgi büyük. Bu uygulamalara kadınların olduğu kadar erkeklerdin de ilgili gösterdiği bir gerçek. Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği - Dermatolog Uzm. Dr. Elif Ebru Güner ameliyatsız göğüs büyütme yöntemi olan Aquafilling'i anlatarak nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi. Güner; "Aquafilling dolgu maddesi ameliyatsız göğüs büyütmede, kalça büyütme ve şekillendirmede, çarpık bacak estetiğinde ve vücutta bulunan çöküklüklerin tedavisinde kullanılıyor. Daha dolgun ve diri hatlara sahip olmak isteyen, sarkmaları olan hastalarımız aquafilling yöntemi ile merkezimizden memnuniyetle ayrılıyor. Aquafilling genel anesteziye ihtiyaç duyulan bir uygulama olmadığı lokal anestezi altında yapılıyor. Size uygulamayı meme büyütme işlemi üzerinden anlatmam gerekirse; insan dokularıyla uyumlu doğal bir jel olan dolguyu tek bir noktadan ince bir kanül ya da iğneyle tüm göğse vererek göğsün şekillenmesini sağlıyoruz". Türkiye en çok meme büyütme uygulamasının tercih edildiğini berliten Güner, ayırca kalça şekillendirmede kadınların en çok Kim Kardashian’ınki gibi bir popoya sahip olmak istediklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Kadınlara kalkık, erkeklere düz kaş

Kadın ve erkeklerin en sık tercih ettiği uygulama olan kaş kaldırma ve şakak germede nelere dikkat edilmesine dikkat çeken Elif Ebru Güner, "Kadınlarda kaşların dış kısmının hafif kalkık olması, daha çekici bir ifade verir. Erkeklerde ise daha düz bir kaş yapısı, daha erkeksi bir görünüm sağlar. Son yıllarda uygulanma sıklığı gittikçe artan kaş kaldırma-şakak germe operasyonları ile göz çevresinde kaz ayağı denilen kırışıklıkların açılmasını ve kaşların yeniden pozisyonlanmasını sağlıyoruz. Bu operasyonlar için özel bir yaş aralığı bulunmuyor" diyor.

Uygulama öncesi bunları bırakın!

Tüm estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi kaş kaldırma-şakak germe uygulaması öncesinde kişi sigara kullanıyorsa, ameliyattan 2 hafta önce sigarayı bırakmalıdır. Sigara kullanımına devam edecekse, ancak ameliyattan 2 hafta sonra sigaraya başlayabilir. Kişi, kan sulandırıcı aspirin gibi ilaçlar kullanıyorsa, bu ilaçları da en az 10 gün önceden bırakmalı. Sürekli aldığı ilaçlar veya vitamin hapları var ise mutlaka 1 hafta öncesinden kullanımına son vermeli.

Haberin Devamı

Kaş kaldırma yöntemleri

Cerrahi operasyona başvurmadan çok çeşitli kaş kaldırma yöntemleri bunuyor. Kaş kenarlarını hafif kaldırmak ve kaz ayaklarını azaltmak için botoks bu yöntemlerden biri. Kaş asimetrisi veya düşüklüğü, kaş çatma kasları ve yine kaz ayaklarını azaltmak için toksin enjeksiyonu etkili bir yöntem. Bunun haricinde özel bir dolgu enjeksiyon ile kaş bölgesinin altından yukarı doğru uygulanan enjeksiyonla kaşın kaldırılması sağlanır. Clinimed'de sıkça uygulanan bir başka yöntem ise, ip ile germe tekniğidir. Kalıcılığı ise 2 yıl devam etmektedir.