Gazete Vatan Logo

En çok alışverişi onlar yaptı

Beymen’de alışveriş yüzde 55 arttı. En fazla alışverişi ise Araplar, Azeriler ve Ruslar yaptı

Beymen, Christian Dior’dan Prada’ya dünyanın en lüks markalarına ait 2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonları Temmuz’un ilk yarısında tükenince ikinci siparişleri vermek zorunda kaldı. Beymen’de en fazla ciro artışı aksesuar, ayakkabı ve çantada yaşandı. Bu ürünlerin satışı geçen yılın yüzde 60 üzerine çıktı. Aynı dönemde turistlerin yaptığı alışveriş yüzde 55 arttı. En fazla alışverişi ise Araplar, Azeriler ve Ruslar yaptı.

Beymen, mağazalarında satışa sunduğu dünyaca ünlü markalara ait 2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonları Temmuz’un ilk yarısında tükenince ikinci siparişleri vermek zorunda kaldı. Christian Dior’dan Prada’ya, Dolce&Gabbana’dan Bottega Veneta’ya dünyanın en lüks markalarını müşterileriyle buluşturan Beymen’de en fazla ciro yükselişi aksesuar, ayakkabı ve çanta koleksiyonlarında yaşandı. Bu ürünlerin satışı geçen yılın yüzde 60 üzerine çıktı. Aynı dönemde Beymen mağazalarında turistlerin yaptığı alışverişte de yüzde 55 artış gerçekleşti.

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Sonbahar/Kış sezonuna ait ürünlerimizi Mayıs ayında raflara koyduk. Sezon ürünleri satışlarına geçen seneye oranla çok yüksek bir ivmeyle başladık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Temmuz ayının ilk yarısında, sezon ürünlerinin satışından elde ettiğimiz ciro, indirim dönemi olmasına rağmen, geçen yılın yüzde 53 üzerinde gerçekleşti. En yüksek satış artışı ise aksesuar, ayakkabı ve çantada oldu. Bottega Veneta, Stella McCartney, Christian Dior ve Celine marka çanta koleksiyonlarında belli ürünler mağazalara girer girmez tükendi. Yeni sipariş vermek zorunda kaldık. Yeni ürünler Ağustos’un ikinci yarısında mağazalarımızda olacak” dedi.

Turistlere yaptıkları satışlarda çok ciddi artışlar olduğunu ve geçen yıla göre yüzde 55 artış yaşandığını kaydeden Çapçı, “Mağazalarımıza giren turist sayısında ciddi artış var. En fazla alışverişi Araplar, Azeriler ve Ruslar yapıyor. Türk Hava Yolları’nın tanıtımları ve kampanyalarının, Arap Baharı’nın yabancıların Türkiye’ye gelmesinde çok etkili olduğuna inanıyoruz. Butiklerimizde yabancıların payı yüzde 30’u buldu. Nişantaşı ve İstinye Park mağazalarımız turistlere satış anlamında çok güçlü” dedi. 2 haftadır kış sezonu ilanları verdiklerini ve yerli müşterinin yurtdışından alışveriş yapmasını önlediklerini de belirten Çapçı, şu anda mağazalarında sonbahar-kış sezonuna ait 180 bin parça ürün olduğunu vurguladı. Çapçı, “Beymen son 3 yıldır yüzde 30’un üzerinde büyüyor. Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 34 büyüdük. Yıl sonu rakamlarının daha da iyi olmasını öngörüyoruz” değerlendirmesini de yaptı.

Markalar yok sattı

ELİF Çapçı’nın verdiği bilgiye göre; Beymen mağazalarındaki erkek giyim markalarından Etro, Dolce&Gabbana, Zegna, Tod’s, Dsquared, Canali, Lanvin, Corneliani, Bottega Veneta, Prada ve Gucci’de ciddi artışlar oldu. Beymen Blender’da ise Prada Sport, Seven for all mankind, Citizens of Humanity ve Toms ayakkabılar rağbet gördü. Kadın giyim koleksiyonlarında Bottega Veneta, Christian Dior, Prada, Fendi, Dolce&Gabbana, Stella McCartney, Jimmy Choo, Balenciaga, Miu Miu, Tod’s, Christian Louboutin ve Missoni en çok satış yapılan markalardı. Beymen Blender müşterileri ise en çok Marc by Marc Jacobs, J Brand, Toms, Michael by Michael Kors, Tory Burch ve Citizens of Humanity markalarını tercih etti.

Gabon’da fırsat çok ama yasak var gidemiyorum

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) aralarında Koç Grubu, Kibar Holding, Çukurova Grubu, Çalık Grubu, Kastamonu Entegre, THY, Akkök Grubu, Nurol Holding, Rönesans Grubu, Eser Grubu, Akfel Grup, Yıldırım Holding, Bank Asya, Vefa Grup, Cengiz Holding, Summa İnşaat, Prefabrik Yapı İnşaat, Kayı İnşaat ve Akşan Yapı şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin de katılımı ile Türkiye-Gabon Ticaret ve Yatırım Forumu’nu gerçekleştirdi.

‘3 ülkeyle daha ilgiliyiz’

Foruma katılan Çukurova Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, ”Afrika’nın tümünde petrol ve doğalgaz arama ve enerji yatırımları ile yakından ilgileniyoruz. Fildişi Sahili ve Fas’taki projeler yeni açıklandı. Gabon’la ve Mozambik’le de ilgiliyiz. Bütün Afrika ile ilgileniyoruz. Sudan’da politik konular var. Onunla da ilgiliyiz. Fırsatlara bakıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Gabon’da gaz ve petrolle ve arama faaliyetleri ile ilgilendiklerini, Gabon’a en kısa zamanda ziyarette bulunmak istediğini belirten Karamehmet, ”Gabon’a gitmek isterim fakat şu anda ben yurt dışına çıkamıyorum, mahkemeden dolayı... Orada çok fırsatlar var. Başka işler de var oralarda. Sadece petrol değil, jenaratör, elektrik üretimi, otobüs, kamyon, askeri araçlar, inşaat makineleri hep ilgi alanımızda” diye konuştu.

Başka ülkelerde de enerji projelerinin bütün hızıyla devam ettiğini belirten Karamehmet, Afrika’nın enerji projeleri açısından fırsatlarda dolu olduğunu söyledi. Karamehmet, ”Irak’ta enerji projelerinde ortak olduğumuz bir şirket var. Fas ve Fildişi’nde bir şirket satın aldılar, ondan dolayı oradayız. Genel Enerji olarak Kolombiya’da Türkiye Petrolleri ile ortak bir şirketimiz var. Biz orada küçük ortağız. Türkiye Petrolleri yüzde 51 ortaklığa sahip. Biz yüzde 40 ortağız. Şirketin yüzde 9’u da Kolombiyalı bir şirkete ait. Afrika’da Gabon’dan başka (enerji projeleri) ile ilgilendiğimiz Mozambik, Uganda ve Sudan var” dedi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise “Gabon’da başta enerji, inşaat, havacılık, savunma ve kimya olmak üzere birçok alanda fırsatlar sunuyor. Türk iş insanları olarak bu fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Turkcell’de haklıyız

TURKCELL’DE yönetim ve ortaklık yapısı ile ilgili uzun süredir gündemde olan ortaklar arası anlaşmazlıkla ilgili olarak Mehmet Emin Karamehmet şunları kaydetti:

”Turkcell’deki son durum, genel kurul yapılmadı. SPK atama yapmıyor. ’Sizin verdiğiniz üyelerden hangisi tarafsızsa onu seçiyor, bunu kabul ediyorum’ diyor. Süreç esasında bizim

Londra’daki mahkememizin sonunda belli olacak. Herkes ümitli. Biz ümitliyiz. Haklıyız diye düşünüyoruz.”

Haberin Devamı