Gazete Vatan Logo

En çılgın uzay projesi

Uzayaçok sayıda uydu gönderecekler.

En çılgın uzay projesi

Tesla ile SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan milyar dolarlık dev uzay yatırımı. Elektrikli otomobil firması Tesla ile roket üreten SpaceX'in patronunun Mars'a yolcu göndermekten daha önemli işleri var. Musk, uzaya dünyanın en küçük uydu filosunu kurmak için kolları sıvadı.

CNET'ten Tim Stevens'ın haberine göre, Elon Musk uzaya her birinin ağırlığı 114 kilogramdan az tam 700 adet ufak uydu göndermeyi planlıyor. Musk bu sıradışı projede Google'un eski tepe yöneticilerinden Greg Wyler ile birlikte çalışıyor. SpaceX 2002 yılında ABD'nin Kalifornia eyaletinde kuruldu. Kurulduğundan beri önemli çalışmalarıyla ABD'nin lider özel uzay şirketlerinden birisi konumunda.

Eğer Musk bu projenin altından başarıyla çıkarsa dünyanın şu andaki en büyük uydu firması İridium Communications'dan tam 10 kat daha büyük uydu filosuna sahip olacak.

Wyler ve Musk bu dev proje için gerekli 1 milyon doları temin için uydu ABD'deki uydu sektöründe yer alan şirketlerle ortaklık arayışına girdi. İkili Florida ve Colorado'daki uydu üreten firmalarla temasa geçti.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - En çılgın uzay projesi

AMD Radeon R7 SSD İnceleme