Gazete Vatan Logo

En büyük üniversite kenti

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi ile yeni ve modern bir kent yaratıyor

İSTANBUL Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi ile Büyükçekmece ilçesinde eğitimi ve sosyal yaşamı birleştiren yeni ve modern bir kent yaratıyor. Arel, anaokulundan üniversiteye köklü bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşıyor.

1990 yılında açılan Arel Koleji’nin 20 yıllık tecrübesiyle kurulan İstanbul Arel Üniversitesi ile birlikte Arel Eğitim Kurumları, anaokulundan üniversiteye köklü bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşıyor. İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 18 Mayıs 2007 tarihinde kuruldu. Üniversite; Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi olmak üzere 5 Fakülte, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 3 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitüden oluşmaktadır. Büyükçekmece Tepekent Yerleşkesi ve Küçükçekmece Sefaköy Yerleşkesi ile hem şehir hem de yerleşke üniversitesi olma özelliği taşıyor.

Tepekent Yerleşkesi hazır

Kent Üniversitesi statüsünde, Küçükçekmece Sefaköy Yerleşkesi’nde 80 akıllı sınıf, 6 amfi, proje salonları, araştırma laboratuvarları, çizim atölyeleri, 6 özel bilgisayar laboratuvarı, 800 metrekare alanda modern kütüphane, 650 kişilik tiyatro ve konferans salonu ve 1000 metrekarelik iki teras ve kafeterya bulunmaktadır. Öğrenci alındıktan seneler sonra kampüs ve altyapı çalışmalarına başlayan yönetim anlayışına karşı çıkan İstanbul Arel Üniversitesi, Tepekent Yerleşkesi’ni kuruluş sürecinden çok önce hazır hale getirdi. 2009-2010 akademik yılında açılan Tepekent Yerleşkesi, Büyükçekmece Gölü’nün batısında, Tepekent Uydukenti içerisinde yer almaktadır. Tepekent Yerleşkesi, toplam 65.000 metrekare kapalı alan ve 20.000 metrekare açık alan olmak üzere toplam 80.000 metrekare alan üzerine kuruldu.

Öğrenci sayısı 5 bini geçti

Yerleşke’de 3000 metrekare mühendislik atölyeleri, 2000 metrekare kütüphane, 900 kişilik konferans ve tiyatro salonu, 7000 metrekare üzerinde yemek ve kafeterya alanları, kapalı olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor alanlarıyla her türlü teknolojik alt yapı ve konfor öğrencilerin hizmetine sunuluyor. 2008-2009 akademik yılında ilk mezunlarını veren İstanbul Arel niversitesi’nde öğrenci sayısı 2009-2010 akademik yılı itibariyle 5.306’ya ulaştı.

Arel Üniversitesi’nde her 2 öğrenciden biri burslu

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerine ÖSS Bursu, Onur ve Özel Burslar, Başarı Bursları ve Spor Bursu sağlanmaktadır. Ayrıca bir bölüm veya programa burssuz yerleştirilip bir akademik yılda genel not ortalaması 4.00 üzerinden 3.50 ve üstünde olan öğrencilere de rektörlüğün belirlediği oranda öğrenim ücreti indirimleri uygulamaktadır. Ek olarak başarılı öğrencilere maddi olanaklar da sağlanmaktadır.

Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı sonucu kayıt yaptıran tüm öğrencilere % 50 Sanata ve Yeteneğe Destek Bursu verilmekte.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerinin % 42’si yani iki öğrenciden biri burslu okumaktadır. % 100, % 50 ve % 25 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar lisans ve önlisans programları yasal öğrenim sürelerince geçerli olup bu süre içinde hiçbir şekilde burslar kesilmez.

Öğrenci villaları

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi’nin bulunduğu 6 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu Tepekent Uydukenti 2 buçuk milyon metrekare yeşil alana sahiptir. Uydukent içerisinde yer alan öğrenci villaları sadece İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerinin konaklamasına ayrılmıştır. Tepekent Yerleşkesi’ndeki öğrenci villaları, ortak kullanımlı havuzlara ve sportif tesislere sahiptir. Öğrenci villalarının tamamında ortak dinlenme alanı mevcuttur. Kız ve erkek yurtları ayrı binalarda olup, temizlik hizmetleri odalarda ve ortak yaşam alanlarında gün boyu karşılanmaktadır. Yurt müdürlüğü güvenlik elemanları, sağlık ekibi ve teknik ekibiyle 24 saat öğrencilere hizmet vermektedir. 600 öğrenci kapasiteli öğrenci villalarında bir, iki ve üç kişilik oda seçenekleri vardır.

Öğrenci villalarında konaklayan öğrencilerin şehir merkezine ulaşımları için İstanbul Arel Üniversitesi’ne ait ücretsiz ring servisler bulunmaktadır. İstanbul Arel Üniversitesi 2008 yılında Avrupa Birliği Komisyonu’na başvurarak Erasmus Üniversite Beyannamesi’ni (Erasmus University Charter EUC) almaya hak kazandı.

Yurt dışındaki üniversitelerle işbirliğine gitmekle kalmayıp öğrencilere staj imkanı tanıyan kuruluşlarla anlaşmalar yapmak için çalışmalara başladı. Almanya, İngiltere, Fransa, Cek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan Portekiz’deki en prestijli üniversitelerle Erasmus programı dahilinde ortaklık anlaşmaları yapılmıştır.

Yurt dışı eğitim fırsatı

Erasmus Koordinatörlüğü ayrıca büyük bir hızla değişim hareketliliğinin yanı sıra Bologna Süreci’ne katılımı da böylece hızlandırdı. Bunun için Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ni (ECTS) uygulamak, Diploma Eki (DS) uygulamasına geçişini ve kalite güvence sistemi oluşturulmasında da aktif olarak çalışmaktadır. Erasmus ile öğrencilerimiz 2010 2011 eğitim-öğretim yılında yurtdışına gidecektir.

İç Mimarlık bölümü açıldı

İSTANBUL Arel Üniversitesi’ne iki şekilde öğrenci alınmaktadır. Merkezi Yerleştirme ve Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre herhangi bir puan türünden 140.000 puan ve üzeri alan öğrenciler İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen Özel Yetenek sınavına başvurma hakkına sahiptir. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan Moda ve Tekstil Tasarımı, Grafik Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ


uPsikoloji

uMatematik Bilgisayar

uTürk Dili ve Edebiyatı

uMütercim- Tercümanlık (İngilizce)

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

uEndüstri Mühendisliği

uElektrik-Elektronik Mühendisliği

uBilgisayar Mühendisliği

uMimarlık

uEndüstri Ürünleri Tasarımı

uİç Mimarlık**

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

uİşletme

uUluslararası İlişkiler

uİşletme (İngilizce)

uUluslararası İlişkiler (İngilizce)

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

uGörsel İletişim Tasarımı

uHalkla İlişkiler ve Reklâmcılık

uRadyo, Sinema ve Televizyon

uGazetecilik

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

uGrafik Tasarımı **

uModa ve Tekstil Tasarımı**

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

uBankacılık ve Finans

uMuhasebe Bilgi Sistemleri

uTurizm ve Otel İşletmeciliği

uUluslararası Lojistik ve Taşımacılık

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

uBeslenme ve Diyetetik

uHemşirelik

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

uİngilizce Hazırlık

MESLEK YÜKSEKOKULU

uAşçılık

uBankacılık ve Sigortacılık

uBasım ve Yayın Teknolojileri

uBilgisayar Programcılığı

uBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

uÇocuk Gelişimi

uDış Ticaret

uElektrik

uElektronik Teknolojisi

uEmlak ve Emlak Yönetimi

uGrafik Tasarımı

uHalkla İlişkiler ve Tanıtım

uİnsan Kaynakları Yönetimi

uİşletme Yönetimi

uKuyumculuk ve Takı Tasarımı

uLojistik

uMenkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası

uModa Tasarımı

uMuhasebe ve Vergi Uygulamaları

uPazarlama

uRadyo ve Televizyon Programcılığı

uSağlık Kurumları İşletmeciliği

uTurizm Otel İşletmeciliği

uUygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

uİşletme Yönetimi (Tezli)

uİşletme Yönetimi (Tezsiz)

uPsikoloji (Tezli)

uPsikoloji (Tezsiz)

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

uKentsel Tasarım*

uMimarlık

* Bu program YÖK onayıyla öğretime başlayacaktır.

** Bu bölümler Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci almaktadır.

İLETİŞİM

Tepekent Yerleşkesi

Türkoba Mahallesi Erguvan Sokak No:26/K Tepekent-Büyükçekmece/İstanbul

Tel: 0212 860 04 80

Faks: 0212 860 04 81

e-posta: arel@arel.edu.tr

Sefaköy Yerleşkesi

Adres: Kemalpaşa Mahallesi Halkalı

Caddesi No:101

Sefaköy-Küçükçekmece/İstanbul

Tel: 0212 540 96 96

Faks: 0212 540 97 97

e-posta: arel@arel.edu.tr

www.arel.edu.tr

Haberin Devamı