Gazete Vatan Logo

En büyük kupayı ‘çanta’sına attı!

Frozen’dan Hello Kitty’ye birçok markanın distribütörü olan Hakan Çanta, ‘Dünya Kupası 2018’ logolu havlu, terlik, çanta, yastık ve kırtasiye ürünleri üretmek üzere FIFA ile anlaşma imzaladı. Hakan Çanta’nın üreteceği ürünler 57 ülkede satılacak.

En büyük kupayı ‘çanta’sına attı!

Türk Milli Takımı, 2018 yazında Rusya’da yapılacak FIFA Dünya Kupası’na katılmak için ter dökerken bir Türk şirketi kupanın lisanslı ürünlerini üretmeye hak kazandı. Fenerbahçe’den Minions’a, Barbie’den Hello Kitty’ye, Spider Man’den Frozen’a birçok markanın distribütörü olan Hakan Çanta, “Dünya Kupası 2018” logolu havlu, terlik, çanta, yastık ve kırtasiye ürünleri gibi lisanslı ürünleri üretmek üzere FIFA ile anlaşma imzaladı. Hakan Çanta’nın üreteceği lisanslı ürünler 57 ülkede futbolseverlerin beğenisine sunulacak. Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, anlaşmanın Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 57 ülkeyi kapsadığını belirterek 5 farklı kategoride 20 çeşit ürün üreteceklerini söyledi.

Üretimini kaydırdı

Talebe göre ürün çeşidinin artabileceğini kaydeden Hacısoyu, “Dünya Kupası lisanslı satışlarının 100-150 milyon euroya ulaşması bekleniyor. Rusya en çok satışın yapılacağı ülke olarak öne çıkacak. İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya ve Arjantin, en çok satış yapılacak diğer ülkeler olacak” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Çanta’nın ayakkabı ve çantaya getirilen ek vergiden sonra yüzde 80’ini Çin’de yaptırdığı üretimi Türkiye’ye kaydırdığını hatırlatan Hakan Hacısoyu, sözlerine şöyle devam etti: “Artık üretimin yüzde 100’ünü Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. FIFA ile Dünya Kupası için yaptıımız anlaşmayla Türkiye’den ve yurtdışından yaptığımız üretimle ülkemize döviz bazlı girdi sağlayacağız. Bu sayede istihdamı artırıp daha çok büyümeyi hedefliyoruz.”

Yeni markalar için görüşüyor

Hakan Çanta’nın uzun yıllardır dünyaca ünlü markalarla çalıştığını anlatan Hakan Hacısoyu, yeni markalarla bu alandaki güçlerini katlayacaklarını vurguladı. Hacısoyu, “52 Farklı lisansa sahibiz. Önümüzdeki yıl çok daha büyük projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Bu projeler yine dünyaca ünlü markalar ile alakalı olacak. Görüşmelerimiz devam ediyor. Avrupa, Ortadoğu ve Rusya’da tanınan bir markayız. Hedefimiz bu alanda dünyada bir numara olmak” diye konuştu.

Suriyeli çocuklara özel çanta üretti

Hakan Çanta, geçen yıl Türkiye’de özellikle Gaziantep, Suriye ve Mardin’de yaşayan Suriyeli çocuklar için özel çantalar üretti. Suriyeli mültecilerin çocuklarının sahte ve sağlıksız ürünlere yönelmemesi için bu kararı alan şirket, aynı zamanda dar gelirliler için de hazırlanan çantaları 19-39 TL arasında değişen fiyatlarla satma kararı aldı. Hakan Hacısoyu, “Hem mülteci aileler çocuklarına karşı mahçup olmasın hem de çocuklar sağlıklı ve lisanslı ürün kullanabilsin diye uygun fiyatlı ürünleri hazırladık” dedi.

Haberin Devamı