Gazete Vatan Logo

En büyük karma proje!

Ege’nin en büyük karma projesini Denizli’de başlattı, Anadolu’ya yatırım planlıyor...

Global Yatırım Holding’in gayrimenkul şirketi Pera GYO, kentsel dönüşüme odaklandı...

Denizli’de 100 bin metrekare arazide konut, AVM, otel ve hastanenin birarada bulunduğu ‘Sümerpark’ ile Ege Bölgesi’nin en büyük karma projesini başlatan Global Yatırım Holding’in gayrimenkul şirketi Pera GYO, Doğu Anadolu’daki kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Orta gelirlilere lüks konut inşa etmeyi hedefleyen şirket, Van’da da AVM ve 5 yıldızlı otel kurmak için imar planına itiraz sürecinin sonuçlanmasını bekliyor...

Limancılık başta olmak üzere enerji ve finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren Global Yatırım Holding’in 2006 yılında halka açılan gayrimenkul şirketi Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Doğu Anadolu’daki kentsel dönüşüm projeleriyle hedef büyüttü. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) verilerine göre, Anadolu’nun gelişmekte olan ve konut açığı bulunan ilk 10 ili arasında yer alan Denizli’de 100 bin metrekare arazide inşa etmekte olduğu konut, AVM, otel ve hastaneden oluşan ‘Sümerpark’ projesinin satışlarını başlatan şirket, şimdi de Anadolu’da gayrimenkul projesinin hayata geçirilmediği illeri araştırıyor. Sümerpark projesinde 230 bin metrekarelik inşaat alanı kapsamında toplam 606 konut, 110 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve 150 yataklı hastanenin yer aldığını söyleyen Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel, “Sümerpark Evleri, Denizli’nin ve Ege Bölgesi’nin en büyük çok bileşenli kentsel dönüşüm projesi. Anadolu’da orta gelir grubuna lüks konutlar üretmeyi ve makul fiyatlardan satmayı planlıyoruz” dedi. Şubat 2008’de Van’da imarı olan 16 bin 611 m2’lik arazi için belediyenin açtığı ihaleyi kazanarak projelerini hazırladıklarını ancak imar planına gelen itirazlar nedeniyle yatırıma 3.5 yıldır başlayamadıklarını söyleyen Bensel, şöyle devam etti:

2 bin kişiye istihdam

“Van’da 3.5 yıl önce yaklaşık 25 bin m2’lik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ve 200 odalı 5 yıldızlı bir otelden oluşan projemizi hazırladık. Ruhsatı da aldık. Ardından belediye içinden bazı üyelerin arsa ile açılmış eski bir dava olduğu ve projenin kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle açtığı imar iptali davasının sonuçlanmasını bekliyoruz. Projeye başlayabilseydik 70 milyon TL yatırımla Van’ın ilk alışveriş merkezi ile ikinci 5 yıldızlı otelini kurmuş olacak; yatırımla toplam 2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacaktık. Şimdi mahkeme sonucunu bekliyoruz.” 30 Haziran 2011 tarihi itibarıyla Global Yatırım Holding’in konsolide toplam aktifi içinde Pera GYO’nun payının yaklaşık yüzde 15 olduğunu kaydeden Bensel, hedeflerinin 200 milyon 555 bin 768 liralık portföy değeri bulunan şirketin toplam varlıklarını 1.5-2 yıl içinde 500 milyon TL’ye taşımak olduğunu dile getirdi.

İstanbul'a butik bir proje olmadan gelmeyiz

İstanbul’da Karaköy semtinde Vakıfhan No. 6 binasının restorasyonunu 2006’da tamamladıklarını ifade eden Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel, Kıbrıs’ta Aqua Dolce Turizm ve Rekreasyon Dünyası adında bir proje üzerinde çalıştıklarını, projenin 60 bin m2 inşaat alanı üzerinde 330 odalı bir resort otel, kaplıca, çok amaçlı salon, kumarhane, spor tesisleri, apartmanlar ve müstakil konutlardan oluşmasını planladıklarını söyledi. Bensel, İstanbul’da çok iyi bir arsa ve butik bir proje olmadan proje geliştirmeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Denizli'deki otel için 2 zincirle görüşülüyor

Ana caddeye, otogara ve Denizli-İzmir hızlı tren istasyonuna yürüme mesafesinde olan Sümerpark Evleri projesinde 606 konuttan 154’ünün ilk etapta satışa sunulduğunu ve 1000 kişinin isim yazdırdığını belirten Ayşegül Bensel, “25 konut için kısa bir süre devam edecek olan kampanyalı fiyatlar uyguluyoruz. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan projede dairelerin büyüklükleri brüt 80 ile 230 m2 arasında, fiyatları ise 80 bin TL ile 185 bin TL arasında değişiyor. Metrekare fiyatının geçici bir süre için 1.000 TL ile 1.100 TL arasında tutulduğu projede yakın zamanda fiyatın artması bekleniyor” dedi. 4 etaplı projenin 200 milyon TL’ye malolduğunu belirten Bensel, şöyle devam etti: “Otel için biri yerli, diğeri yabancı menşeili iki grupla görüşüyoruz. Nüfusu 1 milyonu ancak bulan Denizli’de Mart 2011’de hizmete açtığımız bölgenin üstü açık ilk alışveriş merkezini hafta sonu 50-60 bin kişi ziyaret ediyor.”

Çok katlı çelik konut projesi AnkaNatura Ankara’da yükselecek

AKŞAN Grup şirketlerinden Akşan Prokar Gayrimekul Yatırım A.Ş., Ankara’da Beysukent’de Hacettepe Ormanı’nın eteklerinde ‘Türkiye’nin ilk çok katlı çelik’ konut projesi olan ‘AnkaNatura’yı hayata geçiriyor. 20 bin metrekaresi yeşil alana ayrılmış 69 bin metrekarelik alana yayılan 208 konuttan oluşan AnkaNatura projesinde konutlar 340 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

AnkaNatura’da 2+1 daireler, bahçe dubleksleri, ara kat dubleksleri ve teras dubleksleri bulunuyor.

AnkaNatura’nın 2013 yılının Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor. AnkaNatura’nın tanıtım toplantısında konuşan Akşan Grup Yönetim Başkanı Melih Şimşek, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Çelik yapı sistemiyle inşa ettiğimiz ilk çok katlı konut projesi olan AnkaNatura özellikle depreme karşı dayanıklılığı ile öne çıkıyor. Bugün bina yapımında çelik kullanım oranı gelişmiş ülkelerin çok altında bir seviye olan yüzde 5 oranında. Bunun yüzde 4’ü de endüstriyel binalar. Modern ve sürdürülebilir kentleşme ilkelerinin temeli olan çelik yapı sistemi, depremlere karşı en üst düzeyde güvenlik sunuyor. İç mekanda da yüzde 7-10 oranında kullanım alanı kazanımı da yaratıyor.”

Projedeki konutlarda duştan, küvetten, lavabodan gelen evsel atık suyu toplanarak, arıtıp temizlik, çamaşır/araba yıkama, bahçe sulama gibi amaçlarda kullanımı sağlanacak. Projenin ortak alan aydınlatması da güneş enerjisi sistemleri ile karşılanacak.

Varyap Meridian için özel ödeme sistemi

İSTANBUL’UN yeni finans merkezi Batı Ataşehir’de inşa edilen, Varyap Meridian’ın üçüncü ve son etabı olan Varyap Grand Tower’ın satıştaki daireleri için, özel bir ödeme sistemi uygulanmaya başlandı. Türkiye’nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Meridian Grand Tower’ın yeni ödeme sistemine göre, daire fiyatının yüzde 1’i peşin alınacak. 8 farklı ödeme seçeneği sunan ödeme sisteminde, yüzde 0 ile yüzde 0.90 arasında değişen oranlarda Varyap faiz oranı uygulanacak. Yüzde 0 faiz uygulamasının geçerli olduğu ödeme seçeneklerinde, 6 ayda bir ödemeli 3 taksit, 12 ay sonra tek ödeme veya 18 ay eşit taksit olacak şekilde vadeler sunuluyor. Grand Tower’da fiyatlar 386 bin TL’den başlıyor. Stüdyodan 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor.

Bursa Güzelbiryer en geç yılsonunda teslim

Bursa Güzelbiryer projesinin ilk etabındaki 128 konutu Mayıs 2010’da sahiplerine teslim eden Koray İnşaat, projenin ikinci etabında satışa sunduğu 79 konutu yıl sonuna kalmadan sahiplerine teslim edecek. Koray İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ali Pusat, “ Sitedeki renkli yaşam, pek çoğumuzun özlemini çektiği sıcak komşuluk ilişkileri, yüzde 73’ü yeşil alana ayrılmış tamamı dört katlı bloklardan oluşan mimari yapısıyla, bahçe düzenlemesi ve peyzajıyla, çocuklar için oyun alanlarıyla, projeye ilgi beklediğimizin ötesine geçti. İlk etapta yer alan 128 konutun tamamına yakını tükendi” diye konuştu.

Areon Bağ Evleri’nde ilk etap teslim edildi

Areon Yapı İnşaat tarafından Bodrum Tuzla’da hayata geçirilen Areon Bağ Evleri projesinin ilk etabındaki 48 ev, sahiplerine teslim edildi. Areon Bağ Evleri’nde 366 konut yer alıyor. 60 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen projede 44.50 metrekare 1+1’ler 80 bin TL’ye satılıyor.

Yüzde 10 peşin ödeme, aylık sabit taksitleri 950 TL’den başlayan ve 20 ay vade uygulanan projede; 15 Şubat 2012, 15 Haziran 2012, olmak üzere 2 adet 8 bin TL’lik ara ödeme yapılıyor. Kalan 37 bin TL ise ev tesliminde ödeniyor. Projedeki 91.50 metrekare 2+1’ler ise 150 bin TL’ye satılıyor.

Haberin Devamı