Gazete Vatan Logo

En başarılısı Öztrak

CHP yöneticilerinin seçim bölgelerindeki yerel seçim karnesi belli oldu

En başarılısı Öztrak

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’da tulum çıkarması CHP için moral oldu. Parti Sözcüsü Haluk Koç’un bölgesi Samsun’da ise CHP üçüncü sıraya düştü.



Yerel seçimlerde oyunu artırsa da beklediği sonucu alamayan CHP’de parti yönetiminin seçim karnesi dikkat çekti. Genel Başkan Yardımcıları illerinde beklenen performansı gösteremedi. CHP yönetcilerinin karnesi özetle şöyle:

- İstanbul 2. bölgeden Milletvekili olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 bölgeden seçilen Sezgin Tanrıkulu ve Bihlun Tamaylıgil ilçelerindeki CHP’li belediyeleri korudu.

- İstanbul 1. Bölge’de seçilen Şafak Pavey ve Gürsel Tekin’in seçim bölgesi olan ilçelerde de CHP, Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe’yi korudu ama yeni ilçe katamadı.

- İstanbul 3. Bölge’den seçilip parti yönetiminde görev yapan Erdoğan Toprak ve Umut Oran’ın seçim bölgesi ise CHP’nin İstanbul’da ek ilçeyi kazandığı tek bölge. Beylikdüzü bu seçimde CHP’ye geçti.



- Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın seçim bölgesi parti yönetiminde moral yarattı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile AKP oyunu artırsa da CHP’yi geçemedi. Tekirdağ’ın Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu Kapaklı, Malkara, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray, Süleymanpaşa, Şarköy ilçelerinde de CHP birinci parti oldu..

Oylar arttı ama...

- Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Adnan Keskin’in seçim bölgesi Denizli’de, CHP oyunu yüzde 20’den 38’e yükseltmeyi başarsa da, belediyeyi kazanamadı. CHP elindeki Acıpayam, Çivril, Güney, Sarayköy ve Serinhisar belediyelerini de kaybetti. Bekili ilçesi korunurken Bozkurt, Buldan ilçelerini ise AKP’den almayı başardı.



Koç’un bölgesinde şok

- CHP Sözcüsü Haluk Koç’un seçim bölgesinde ise adeta şok yaşandı. Samsun’da 2. parti olan CHP, Tarık Cengiz ile girdiği seçimde 3. olabildi. Yüzde 21 olan CHP’nin oyu yüzde 15’e gerilerken, 17 ilçesinden tek bir belediye bile kazanılamadı.

- Genel Başkan Yardımcısı eski Hatay Milletvekili Nihat Matkap’ın seçim bölgesi olan Hatay’da Büyükşehir alındı, İskenderun korundu.

- Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın seçim bölgesi Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nde Özlem Çerçioğlu kişisel başarısı ile oyunu neredeyse ikiye katladı.

Haberin Devamı