Gazete Vatan Logo

En acı 'yük'

20 yıl önce öldürülen babası Şaban Bayri’nin bir tarlada bulunan kemikleri mahkeme kararıyla torba içinde teslim edilen Selda Bayri “Babam kaybolduğunda 5 yaşındaydım. Taşıdığım en acı yük bu” dedi. Ailenin yaşadıkları da akılalmaz... Yıllarca baba bildikleri adam babalarının katili çıktı. Çocuklardan Sevda ise ayrı bir şok daha yaşadı. Sevda'nın, Şaban Bayri'nin kızı olmadığı ortaya çıktı.

En acı 'yük'

Samsun'da 20 yıl önce işlenen ve geçen yıl bir itirafla ortaya çıkan cinayetin ardından yaşanan drama bir yenisi eklendi. Cinayete kurban giden Şaban Bayri'nin bir tarlada bulunan kemikleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından kızı Selda'ya teslim edildi.

ANNE SERBEST KALDI

Evli, 3 çocuk babası Şaban Bayri, 20 yıl önce ortadan kayboldu. Eşi Habibe Bayri ise kısa süre sonra köyde yaşayan Mehmet Eray'la evlendi. Yıllardır kayıp olan adamın geçen yıl bir ihbar üzerine cesedi bulundu. Talihsiz adamın öldürülüp, yakıldıktan sonra tarlaya gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili Mehmet Eray ve Habibe Bayri tutuklandı. Genç kadın 10 ay sonra serbest bırakıldı.

İKİNCİ ŞOK!

Şaban Bayri'nin çocukları Sevda, Selda ve Gökhan, yıllardır "baba" dedikleri Eray'ın, öz babalarının katili olduğunu öğrenince şoke oldu. Cinayet davası sürerken mahkeme, Bayri'nin 3 çocuğundan da DNA testi istedi. Çocuklardan Sevda ise ikinci kez şok yaşadı. Sevda'nın, Şaban Bayri'nin kızı olmadığı ortaya çıktı.

Bir tarlada gömülü halde bulunan kemiklerin Bayri'ye ait olup, olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Kemiklerin Bayri'ye ait olduğu belirlendi. Mahkeme, kemiklerin ailesine verilmesini kararlaştırdı.

Babasına ait kemikleri siyah bir poşet içinde kucağında taşıyan genç kadın "Taşıdığım en acı yük bu. Babam kaybolduğunda 5 yaşındaydım. Şimdi ise siyah poşet içinde kemiklerini kucakladım" diye konuştu.

Haberin Devamı

(Sabah)