Gazete Vatan Logo

En acı doğum günü kutlaması

Deniz Zeynel eşi Nesrin'i trafik kazasında kaybetti. Cenazeyi toprağa verdiği sırada cep telefonuna mesaj geldi. Açtı ve gözyaşlarına boğuldu. Çünkü az önce toprağa verdiği eşi, doğum gününü kutluyordu

Nesrin Zeynel (35) Yurtiçi Kargo'da 20 gün önce işe başlamıştı. Üç gün önce gece iş dönüşü İstanbul Kadıköy'de korkunç bir trafik kazası geçirdi. Takla atan otomobilden fırlayarak hayatını kaybetti. Geride 12 yıllık eşi Deniz ve 11 yaşındaki oğlu Anıl'ı bıraktı.

Deniz Zeynel, son geceyi şöyle anlatıyor: "Son bir hafta işler çok yoğundu. Her gece eve 01.00 sıralarında geliyordu. Kaza geçirdiği günün sabahı, 'Sana yeni bir iş ayarladım, öz geçmişini hazırla' dedim. O da hemen yazıp verdi, sonra da evden çıktı.

Saat 23.00 sıralarında telefonla görüştük. Ne zaman geleceğini sordum, o da son kez mesaiye kaldığını söyledi.

Saat 03.00'e kadar bekleyip şirketi aradım. Bir çocuk çıktı, iki saat önce çıktıklarını söyledi. Yaklaşık bir saat daha bekledim. Telefon çaldı. Arayan şirketteki çocuktu. Servis aracının kaza yaptığını, eşimin de yaralı olarak Göztepe SSK'ya kaldırıldığını söyledi. Apar topar hastaneye gittim, acı haberi hastane polisi verdi.

Servis aracında 5 kişi varmış. 3 erkek arka koltuğa, eşim de öne oturmuş. Aracı patronun kardeşi Ayhan Ekinci kullanıyormuş. Aşırı hızla gittiği için elektrik direğine eşimin oturduğu taraftan çarpmış. Eşim emniyet kemeri takılı olmadığından ön camdan fırlamış. Ayhan Ekinci eşimi yaralı bırakıp kaçmış. Araçtakiler ambulans çağırmış ama iyi tarif edemedikleri için ambulans 20 dakika kaza yerini aramış. Eşim ambulansta hayatını kaybetmiş."

Deniz Bey, Karacahmet Mezarlığı'nda gelen mesajı da şöyle anlatıyor: "Cenazeyi defnetmiştik. Taziyeleri kabul ederken telefonuma mesaj geldi. Baktım, eşimdendi. O an o günün doğum günüm olduğu aklıma geldi. Açtım, eşim doğum günümü kutluyordu. Meğer önceden mesaj bırakmış. "Doğum günün kutlu olsun, seni seviyorum" mesajını görünce çok kötü oldum. 'Ben de seni seviyorum' yazdım, ne yapacağımı bilemedim."

Deniz Zeynel, şimdi kaza yaptıktan sonra eşini yaralı bırakıp kaçan Ayhan Ekinci'ye tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Anıl ise "Annemin öldüğüne inanamıyorum, her akşam eve gelmesini bekliyorum ama gelmiyor" diyor.

Haberin Devamı