Gazete Vatan Logo

En acı bayram

Bayram dönüşü yollar yine kan gölüne döndü, ölü sayısı 150’ye yaklaştı. Erzincan’daki katliam gibi kazada düğüne giden araçtaki 3’ü çocuk 7 kişi öldü. Dönüş yolundaki trafik çilesi de tatilcileri isyan ettirdi

En acı bayram

Bayram tatilinin en korkunç kazalarından biri dün Erzincan’da yaşandı. Kocaeli’de özel güvenlik görevlisi olan Kamil Karataş, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki kız kardeşinin düğününe gitmek için otobüste yer bulamayınca, araç kiraladı. Kamil Karataş, eşi Duygu ve amcasının küçük kızı Esmanur Karataş ile birlikte 34 LJ 1087 plakalı otomobille yola çıktı. Karataş, Ankara’da oturan akrabaları olan döner ustası Güven Zehir (29) ile eşi Demet ve kızları Eylül (3) ve Yaren Zehir’i (4) de alarak yola devam etti. Karataş yönetimindeki otomobil, Erzincan- Sivas Karayolu’nun Heybeli köyü kavşağına geldiğinde, karşı yönden gelen Hüseyin Adıbelli yönetimindeki 34 JD 4252 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

İki kızıyla öldü
Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, Kamil Karataş, Esmanur Karataş, Güven Zehir ve kızları Eylül ve Yaren Zehir ile diğer araç sürücüsü Hüseyin Adıbelli ve yanındaki Burhan Olcay (20) öldü. Duygu Karataş (22), Demet Zehir ile Mahmut Yıldırım (29) ise yaralandı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçlarda sıkışan yaralılar, ekiplerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı. 3 yaralı hazır bekleyen ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak edaviye alındı.
Anam benim güzel anam
İstanbul’dan Kırklareli’ne giden Kadir Akan, arızalanan 34 FH 5773 plakalı aracını Çorlu’da emniyet şeridine çekip kurtarıcı istedi. Akan’ın aracına, aynı yönden gelen Mehmet Atalay Dikmen’in kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle araçtaki Birgül Akan, yola fırlaması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı araçta bulunan Recep ile Hilal Akan ve otomobildeki Mehmet Metin, Nilgün ve Zeynep Dikmen de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelere götürüldü. Ağır yaralı Recep Akan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Son 30-40 km’ye dikkat edilmeli
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş bayram tatili sonrasında evlerine dönecek sürücüleri çok dikkatli olması gerektiğine işaret etti. Memiş ‘Yola çıkan sürücülerimiz genelde varacakları yerlere 30-40 kilometre kala yorgunluktan ve kavuşmanın heyecanıyla dikkatlerini kaybediyorlar. Bu bakımdan son 30-40 kilometrede daha çok dikkat etmeleri gerekiyor’ değerlendirmesinde bulundu.
Gece çıkmayın
İhsan Memiş şu uyarılarda bulundu: Zorunlu olmadıkça gece yolculuğuna çıkmayın. Uykunuzu almış, kahvaltınızı yapmış olarak yola çıkın. Taşıma kapasitesinin üzerinde araca yolcu almayın. Herkesin emniyet kemerlerini takmasını sağlayın. Sürüş esnasında cep telefonu kullanmayın. 200-300 kilometrede bir mola verin. Hız yapmayın, takip mesafesine uyun.

Haberin Devamı