Gazete Vatan Logo

En acı Anneler Günü!

Reyhanlı dün gözyaşı ve yas içindeydi

En acı Anneler Günü!

Fatma Nur Erboz, Reyhanlı’daki bombalı saldırılara kurban gidenlerin en küçüğü, en masumu. Henüz 1.5 yaşındaki Fatma Nur, anne ve babasının 5’inci evlilik yıldönümünde onlara en acı şekilde veda etti .

Türkiye önceki gün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda hayatını kaybeden 46 kişiye ağladı. Patlamada yakınlarını kaybeden ya da bir haber alamayan aileler, kabus dolu gecenin ardından dün sabahın erken saatlerinde Reyhanlı Devlet Hastanesi Morgu önüne akın etti. Cenazeleri alan ailelerin feryatları yürek yaktı. Reyhanlı’yı kana bulayan hain saldırıda yaşamını yitiren masum insanlardan en küçüğü henüz 1 buçuk yaşındaki Fatma Nur Erboz’du.

Teyzesi yanında götürdü

Ölüm talihsiz Fatma Nur’u, annesi Kübra ve kardeşi Efe Erboz ile birlikte, Reyhanlı’da yaşayan 44 yaşındaki teyzesi Nadire Kuvvet’i ziyaret etmeye gittikleri günde yakaladı. Geçtiğimiz perşembe günü annesi ve kardeşiyle birlikte Reyhanlı’da yaşayan yakınlarının yanına tatile giden 1,5 yaşındaki Fatma Nur, olay günü Reyhanlı’da kozmetik dükkanı işleten teyzesi Nadire Kuvvet ile teyzesinin iş yerine gitti. Sabah saatlerinde teyzesiyle güle oynaya vakit geçiren Fatma Nur, öğle saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda Nadire Kuvvet ile birlikte can verdi.

Lanetlerin en büyüğü

Talihsiz Fatma Nur’un Karaman’da uzman çavuş olarak görev yapan babası Hakkı Bayazıt Erboz, yaşadıkları acıya şu sözlerle isyan etti: “Görevim dolayısıyla Karaman Ermenek’te yaşıyoruz. Eşim ve iki çocuğumu perşembe günü Hatay’a gönderdim. Ben de izne çıkınca yanlarına gidecektim. Patlamanın olduğu gün 5’inci evlilik yıl dönümümüzdü. Bu nedenle eşim Hatay’a gitmeden bir gün önce evlilik yıl dönümümüzü kutladık. Eşimin ablası Nadire Kuvvet eşinden ayrılmıştı, hiç çocuğu yoktu. Bundan dolayı yeğenlerine çok düşkündü. Dükkanın yeri belli olduğu için Nadire ablayı ve kızım Fatma’nın cesedini bulabildik. Bu sabah ikisini de defnettik, Fatma’yı teyzesinin üzerine gömdük. Bu anneler gününde çocuklar annelerini, anneler çocuklarını toprağa verdi. Lanetlerin en büyüğü bunca insanın canını alanların üstüne olsun.”


Söyleyin annem nerede?

Nihal Şimşek’e kızıyla hediye alan Fatih Şimşek, acı haberle yıkıldı. Küçük kız hediyeyle hala bekliyor

Reyhanlı’daki patlamada hayatını kaybedenler arasında, Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Nihal Çetin Şimşek de vardı. Çok sevdiği ve 8 yaşında olan ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi olan kızı ile daha fazla ilgilenmek isteyen Nihal hemşire, haftanın sadece 3 günü çalışıyordu. Cumartesi günü evlerinde güzel bir kahvaltı yapmışlardı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Nihal Şimşek, ehliyet dosyasını almak için Rayhanlı merkezdeki sürücü kursuna gitmeye karar verdi. Nihal Şimşek’in ardından baba ve küçük kızı da anneler günü hediyesi almak için evden çıktı.

Hediyesiyle bekledi

Fatih Şimşek ve küçük kızı çarşıdan bir resim çerçevesi satın aldı. Annesine bugün vermek için çerçeveyi hediye paketi de yaptıran küçük kız, babasıyla birlikte tekrar evine döndü. O sırada annesinin gittiği sürücü kursunun yanında patlama meydana geldi ve Nihal Şimşek hayatını kaybetti. Acı haberi öğrenen baba Fatih Şimşek sinir krizleri geçirirken, ailesi küçük kızlarına olayı söyleyemedi. Annesinin görevde olduğunu sanan ve anneler günü hediyesini vermek için bekleyen küçük kızın okuldaki arkadaşları da hiçbir şey sölmemesi için tembihlendi. Şimşek ailesinin evi taziye ziyareti için gelenler ve gözyaşı dökenlerle dolarken, küçük kızın “Söyleyin annem nerede?” diye sık sık sorduğu öğrenildi.

Anne-kız beraber öldü

Reyhanlı’daki yaşamını yitiren ortaokul son sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Meryem Zor’un, dershane çıkışında kendisini bekleyen annesi 45 yaşındaki Fidan Zor ile birlikte yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Anne kızın yan yana bulanan cenazeleri dün toprağa verildi. Baba Mehmet Zor’un da 2003’te Halep’te TIR kazasında öldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı