Gazete Vatan Logo

Emre’ye annesinden ilik nakledilecek!

KÖK hücre nakli olması gereken, yurt içinde ve yurt dışında bulunan uyumlu 5 donörden aylarca olumlu yanıt bekleyen 9 yaşındaki Emre Çatal’ın daha fazla zaman kaybetmemesi için yarı uyumlu annesinden nakil yapılmasına karar verildi.

Emre’ye annesinden ilik nakledilecek!

İzmir’e taşındılar

Kütahya’da yaşayan öğretmen Ömer Faruk-Aysen Çatal çiftinin ilkokul 2. sınıfta okuyan oğulları Emre’ye lösemi teşhisi konulduktan sonra aile İzmir’e taşındı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisine başlanan ve kemoterapi gören Emre’nin yaşaması için doktorların ‘ilik nakli şart’ demesi üzerine yurt içi ve dışında uygun donör arandı. İlk tetkiklerde aile fertleri arasında uygun donör bulunamadı ancak Almanya’da 2, Güney Kıbrıs ve Türkiye’de de tam uyumlu birer donör bulundu. Doktorlar, 55 yaşındaki Alman donörü ‘yaşı büyük’ diye eledi. Yine Almanya ve Güney Kıbrıs’ta yaşayan iki adaya iletişim bilgilerinden ulaşılamadı. Türkiye’de yaşayan 34 yaşındaki donör de son anda verici olmayı kabul etmedi. Son olarak 10’da 9 uyumlu olan bir başka Alman donöre de ulaşılamadı.

Haftaya nakil var

Küçük Emre’nin hastalığının nüksetmemesi için doktorlar, acil nakil önerince son çare olarak aylarca çocuğunun başından ayrılmayan anne Aysen Çatal gönüllü oldu. Tetkiklerde 10’da 5 uyumluluk tespit edilen anneden oğluna Antalya’daki bir hastanede gelecek hafta kemik iliği nakli yapılacak.

Haberin Devamı