Gazete Vatan Logo

Emrah Serbes olayı ile ilgili flaş gelişme! 'Açıklayamadığımız şeyler var'

İki kişinin hayatını kaybettiği ve sorumlu olarak yazar Emrah Serbes’in tutuklandığı kazayla ilgili olarak kazada hayatını kaybeden Ayhan ve Zeynep Özçelik’in ailesinin avukatı Burcu Ece Güler bir açıklama yaptı.

Emrah Serbes olayı ile ilgili flaş gelişme! 'Açıklayamadığımız şeyler var'

Güler açıklamasında Serbes’in yakalanacağını anlayınca olayı itiraf ettiğini belirterek ‘ Hastaneye gitmemelerinden ve şu an açıklayamayacağımız delillerden dolayı Serbes’ten şüphelendik’ diye konuştu.

İşte açıklamanın tamamı:

"22 Eylül saat 04.30 sularında Emrah Serbes’in kontrolünde seyir halinde olan aracın sebep olduğu kaza sonucu müvekkilimin babası, kız kardeşi olay yerinde can vermiş, annesi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Halen yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir.

Emrah Serbes olayın ilk anından bugüne kadar geçen bir hafta boyunca suçunu üstlenmemiş ve sanki bu kazayı arabada bulunan Kenan Doğru yapmış gibi göstermiştir. Teslim olmadan önce sosyal medyada yayınladığı itirafname ile kamuoyuna ‘vicdanlı bir vatandaş’ imajı çizmeye çalışması üzerine tarafımızca basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur. Emrah Serbes’in bir haftadır suçu üstlenmemesi sebebi ile müvekkilim bir yandan acısını yaşamaya ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren annesini yalnız bırakmamaya çalışırken diğer yandan arabayı kullanan kişinin Emrah Serbes olduğunu ve Alkollü olduğunu kanıtlamak için uğraşmaktadır. Bu kadar duyarlı bir vatandaş olduğunu iddia eden Emrah Serbes nasıl bir vicdanla müvekkilimin acısını yaşamasına izin vermeyip, üstüne bu sorunla uğraşmasına sebep olmuştur, anlamak mümkün değildir. Şuan ailenin tek önceliği yoğun bakımda olan annedir. Bu sebeple bizzat açıklama yapmak istemiyorlar.

Haberin Devamı

'AÇIKLAYAMADIĞIMIZ DELİLLER VAR'

Kazaya dair ilk bilgilere ulaşıldıktan sonra Emrah Serbes ve Kenan Doğru’nun hastaneye gitmek istememesi, Emrah Serbes’in alkol testinin yapılmaması nedeni ile aile tarafından arabayı alkollü kullandıkları yönünde şüpheler oluşmuştur. Bu sebeple soruşturmanın Emrah Serbes yönünden genişletilmesi tarafımızdan talep edilmiştir. Savcılık mobese, hgs, ogs kayıtlarının incelenmesi Emrah Serbes’in aracındaki hava yastıklarından kan örneklerinin alınması, alkol ve uyuşturucu yönünden test yapılması, emniyet kemerinin vücutta bıraktığı izlerin tespiti yönünde karar vermiştir. İlk etapta Emrah Serbes’e mağdur olduğu için alkol testi yapılmamıştır. Ancak şu an açıklayamadığımız, savcının emri ile toplanan bir takım delillerin neticesinde arabayı bizzat kendisinin kullandığının ortaya çıkacağını anlayana Emrah Serbes bu itirafı yapmak zorunda kalmıştır.

Haberin Devamı

Geçen bir haftalık sürede ne Emrah Serbes ne de ailesinden hiçbir haber alınamamışken bugün bir anda ortaya çıkıp müvekkilim ve ailesinden özür dilemeleri ve suçluluk duyduklarını iddia etmeleri müvekkilimin ailesi tarafından inandırıcı bulunmamaktadır. Ne yazık ki müvekkilim ve ailesi bir haftadır yas tutamamış, taziyeleri kabul etmek yerine gerçek suçlunun bulunması için uğraşmak zorunda kalmış, acıları katlanarak artmıştır. Tek temennimiz adaletin yerini bulmasıdır. Sürecin takipçisi olacağız.

"ÇARŞI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"

Emrah Serbes'in itiraf mektubunda Kenan Doğru'yu taraftar grubundan tanıdığını ve Çarşı Grubu'nun avukatı olduğunu söylemesine anlam veremediklerini ifade eden Güler, "Çarşı grubundan olarak tanıtması bizi rahatsız etmiştir. Bizim Çarşı grubuyla ilgili ağzımızdan tek bir kelime çıkmadı, çıkamaz da. Bize bu acıyı yaşatan, bizi mağdur eden Emrah Serbes'tir. Tabi ki de Kenan Doğru da bizi mağdur etmiştir. Kazadan sonra Emrah Serbes'le hareket etmiş ve bizi bir hafta boyunca oyalamıştır. Bu kazanın Çarşı grubu ya da başka bir taraftar grubuyla alakası olamaz. Yaptıkları açıklamayı 'Emrah Serbes'in avukatıyım' diye de yapabilirdi. Ancak Çarşı grubunun avukatıyım diye yaptığında sanki bizim Çarşı'yla bir sıkıntımız varmış gibi gösterildi. Bunların bir algı operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Çarşı grubunun sosyal medya gücü çok fazla. Birbirlerine destek veren kişiler. Bunların bile ileride iyi hal sebebi sayılmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"112'Yİ ARAMADIKLARI BELGELENDİ"

Avukat Güler, Emrah Serbes'in itiraf mektubunda 112'yi aradıklarını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, "Kazadan sonra araçtan çıkıp yaralı kızı gördükten sonra 112'yi aradıklarını söylüyorlar. Ancak yapılan incelemede Kenan Doğru ve Emrah Serbes tarafından 112'ye herhangi bir arama yapılmadığı belgelendi. Kazadan sonra yaptıkları her şey şüphe uyandırdı. Şuan da açıklayamayacağımız savcının da emri ile toplanan deliller var. Savcının Serbes üzerine yürüdüğü çok net. Bunu anlayan Serbes jet hızıyla ortaya bir itiraf mektubuna başvurdu" diye konuştu.

"KENAN DOĞRU İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ"

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes'in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi'nden salıverildi.

Ancak Özçelik Ailesi'nin avukatı Güler, bugün Torbalı Adliyesi'nde Doğru'nun 'delilleri karartmak' suçu iddiasıyla tekrar tutuklanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı