Gazete Vatan Logo

Emniyet ve orduda rekor tasfiye

Olağanüstü Hal’in son Kanun Hükmünde Kararnamesi’siyle büyük bölümü TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 18 bin 632 kişi ihraç edildi. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri bünyesinden ihraç edilenlerin sayısı 6 bin 152. Emniyet’te ise bu sayı 8 bin 998

Emniyet ve orduda rekor tasfiye

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 701 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile 15 Temmuz’dan bugüne kadarki en büyük ihraç gerçekleştirildi. Terör örgütlerine veya MGK’ca devletin mili güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, iltisakı veya irtibatı olan 18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldı. Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe ve/veya memuriyetleri alındı. Bu kişiler bir daha kamu hizmetinde görevlendirilmeyecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinde de çalışamayacak.

Akademiden 199 kişi

Bazı kurumlardaki ihraç sayıları şöyle: Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 240, Dışişleri Bakanlığı’ndan 38, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 8 bin 998, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 649, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 192, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden 49, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 658, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 10, Milli Savunma Bakanlığı’ndan 12, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 3 bin 77, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bin 126, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bin 949, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan 90, Yükseköğretim Kurumları’ndan 251 (199 akademik, 52 idari).”

Haberin Devamı

1526 rütbe alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 324, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bin 167 ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 35 kişinin rütbesi alındı.

KHK ile ayrıca Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği’nin de aralarında olduğu 12 dernek ile 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı.

İtirafçı Burak Akın ihraç edildi
TSK’dan ihraç edilen subaylar arasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in eski koruma subayı yüzbaşı Burak Akın da yer aldı. Akın, darbe girişimi sırasında Güler’i derdest edenler tarafından vurulmuş ancak bir süre sonra aslında kendisinin de FETÖ ile bağlantısı olduğuna dair itirafta bulunmuştu. FETÖ sanıklarından kurmay yarbay Nail Bülbül de son KHK ile ihraç edildi. Hava pilot kurmay albay Hakan Aksoy ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın emir subayı olan binbaşı Abdurrahman Akay da ihraç listelerinden yer aldı.

Haberin Devamı