Gazete Vatan Logo

Emniyet'ten 'Roket başlığı' açıklaması!

Adana'da yakalanan TIR'la ilgili flaş gelişme

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana’da ele geçirilen ve basın yayın organlarında roket başlığı olarak geçen metal parçaların roket başlığı olmadığını, havan mermisi kovanına benzediğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana’da 7 Kasım 2013 tarihinde yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu bir TIR’da yapılan aramada, 935 adet metal parça ve 10 adet metal boruya gerekli tahkikat yapılmak üzere el konulduğunu açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılan inceleme sonrasında bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan inceleme sonucunda, bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği anlaşılmıştır. Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiği belirlenmiştir. Bu parçalar haricinde patlayıcı özelliğe sahip herhangi bir mühimmatın bulunmadığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında malzemelerin bir kısmının yapıldığı işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli soruşturma halen devam etmektedir.”


Adliyeye sevk edilen 4 zanlı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı

Adana'da roket başlıkları ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra ailelerine teslim edildi.

Adliye önünde aileleriyle kucaklaşan ve lise öğrencisi oldukları öğrenilen zanlılar, öğrenci olduklarını ve zorunlu staj kapsamında söz konusu işletmede çalıştıklarını ileri sürdü.

Ortalama 15 gündür staj kapsamında atölyede bulunduklarını ifade eden çocuklar, okuldan öğretmenlerinin her çarşamba kendilerini denetlediklerini söyledi. Çocuklar, kendilerine yaptırılan şeylerin ne olduğunu bilmediklerini, kendilerini denetleyen öğretmenlerinin de bilmediğini iddia etti.

Çocuğunu eve götürmek üzere adliyede bekleyen Doğan Çetin, "Oğlum yaklaşık 15 gündür lise stajyeri olarak iş yerinde çalışıyor. Bu iş yerlerini okul belirliyor. Benim bu konuda en küçük bir şüphem olsa göndermezdim. Olayı basından öğrendik" dedi.

Haberin Devamı