Gazete Vatan Logo

Emniyet'ten 'kadın garson' açıklaması!

Emniyet'ten 'kadın garson' açıklaması!

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde kadın garson çalıştıran birahaneler için sorumluluğun belediyede olduğunu açıkladı.

Tunceli’de son 10 yıl içinde kadın garson çalıştıran birahanelerde çıkan olaylarda 6 kişi ölmüş ve 3’dan fazla kişi de yaralanmıştı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü, kentte kadın garson çalıştıran birahanelerle ilgili yazılı açıklama yaparak, içkili birahane ve restoranların denetim ve ruhsat iptal işlemlerinin belediye tarafından yapıldığını duyurdu. En son geçen hafta bir grubun, kadın garson çalıştırdıkları gerekçesiyle birahaneleri taşlamasının ardından Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

Emniyetten kadın garson açıklaması


"Tunceli ilinde bar, birahane içkili lokantalar şeklinde bay ve bayan garson çalıştıran toplam 22 işletme bulunmakta olup, bunlara ruhsatları verme ve iptal etme yetkisi belediye kanunu ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereği, Tunceli Belediye Başkanlığı tarafından verilmektedir. Bu işyerlerinin denetimi ve ruhsat iptali, belediye başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu işyerlerinin denetiminde emniyet müdürlüğü iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 37’nci maddesi gereğince, sadece genel güvenlik ve asayiş yönüyle kimlik kontrolü, silah, aranan şahıslar gibi genel güvenlik ve asayiş taraması ve suç tespit edilmesi halinde gerekli adli işlem yapılmakta, mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde ise para cezası uygulanmakta ve ilgili kuruma bildirilmektedir."

Emniyetten kadın garson açıklaması


Bu işyerlerinin ilgili diğer kurumlarca denetlendiği kaydedilen açıklamada, "İlimizde bu işyerlerine yönelik olarak, emniyet müdürlüğümüzce geçtiğimiz 3 aylık dönemde toplam 49 adet denetim yapılmıştır. Bu denetimlerden 14 adedini emniyet müdürlüğümüz, belediye ve diğer kurumlarla müştereken icra edilmiştir. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından son üç ayda 35 adet müstakil ve şok denetimler yapılmıştır. Bu denetimlerde yaklaşık 28 bin lira para cezası kesilmiştir. Ayrıca 22 iş yerinden 4’ünün kapatılma işlemi için 20 Ocak tarihine kadar gün verilmiş ve belediye başkanlığına kapatma teklifinde bulunulmuştur" denildi.

Haberin Devamı