Gazete Vatan Logo

Emniyet’te yeni dönem

Valiler ve emniyet müdürlerine ilişkin olarak hazırlanan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne getirilen Selami Altınok, görevi Celalettin Lekesiz’den teslim aldı

Emniyet’te yeni dönem

Olağanüstü Hal kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’de yayımlandı. İçişleri Bakanlığının 7 Eylül tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulunun aynı tarihte aldığı karara göre, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü oldu. Kabinedeki sürpriz revizyonun ardından yapılan değişiklikte görevini Altınok’a teslim eden Celalettin Lekesiz yaptığı veda konuşmasında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala dönemindeki görevden almalara vurgu yaparak, “Takdir edilir ki bu irade son iki yıldır eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala’nın ortaya koyduğu güçlü iradeyle polis teşkilatımızdaki FETÖ’cüleri temizleme gayretine girmeseydik, görevden almalar olmasaydı, o operasyonlar yapılmasaydı, mazeret üretilerek, çözüm yerine sorun üretilseydi o kişiler görevlerinin başında olacaktı. Belki de Türkiye 16 Temmuz gecesi Türkiye hiç istemediği bir manzaraya uyanırdı” diye konuştu.

‘Emir alacağımız merci hükümet’

Altınok ise teşekkür konuşmasında, “Bizim emir alacağımız tek merci vardır, o da gücünü, yetkisini anayasadan alan meşru hükümettir. Demokratik düzenin dışından hiçbir makamdan Türk Polis Teşkilatı’nın emir alması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Altınok ayrıca şöyle konuştu: Sayın genel müdürüm zamanında başlatılan ve devam eden “devlete bağlılık” düşüncesi devam edecektir. Başka düşüncede olanların bizim teşkilatımızda yaşayabilmesi mümkün değildir. Biz hükümetin emrinde, devletin emrinde olmak zorundayız. Başka hiçbir makam polis teşkilatını etkilemeye yetki ve imkan bulamayacaktır. Bugüne kadar olan mücadelede canını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çalışmalarımızı birlikte yapacağımız jandarmamız, sahil güvenlik teşkilatımız tüm korucularımızla birlikte bu memlekette güvenlik sıkıntısı yaratan ne varsa sayın genel müdürümün bıraktığı noktadan daha ileri götüreceğiz.

Haberin Devamı

4 vali merkeze alındı

Artvin Valisi Muhterem İnce İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Hatay Valisi Ercan Topaca Ankara Valiliğine, Çanakkale Valiliğine merkez valisi Erdal Ata Hatay Valiliğine, Hasan İpek Sinop Valiliğine, İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Düzce Valiliğine getirildi.Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ise merkeze alındı.

Haberin Devamı