Gazete Vatan Logo

Emniyet müdürüne yakalama

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli olan ve şu anda da Cizre Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Ercan Demir hakkında Dink cinayetiyle ilgili olarak ‘görevi kötüye kullanma ve ihmal suretiyle cinayete sebep olmak’ suçlarından yakalama kararı çıkarttı. Demir, soruşturma kapsamında 12 Ocak’ta ‘sıfatıyla, Dink soruşturmasını yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Savcı Gökalp Kökçü’ye ifade vermiş, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemede yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Demir’in ifadesinde, Dink’in öldürülmesi olayında ihmali olduğu yönündeki suçlamaları reddettiği öğrenildi. Demir’in serbest bırakılmasına savcı itiraz edince 4. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Recep Uyanık ‘görevi kötüye kullanma ve ihmal suretiyle cinayete sebep olmak’tan Demir hakkında yakalama kararı çıkarttı.
İki polis tutuklanmıştı
Dink soruşturması kapsamında o dönem Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı. Soruşturmada emniyetçiler Sabri Uzun, Ramazan Akyürek, Ahmet İlhan Güler, Ali Fuat Yılmazer, Reşat Altay, Faruk Sarı ile dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ‘şüpheli’, cinayet davasının sanığı Ogün Samast’ın ise ‘tanık’ sıfatıyla ifadelerine başvurmuştu.

Haberin Devamı