Gazete Vatan Logo

Emniyet kemeriyle kazaları önleyin

MAPFRE Vakfı, trafik kazalarındaki ihmallere dikkat çekerek önemli projelerin altına imzasını attı. Bu kapsamda binlerce insana ulaşıldı...

Emniyet kemeriyle kazaları önleyin

Ülkemizde trafikte meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en önemli sebeplerinin başında emniyet kemerinin takılmaması geliyor. 1975 yılında İspanya’da MAPFRE A.Ş. tarafından kurulmuş olan MAPFRE Vakfı, “Kazaları Önleme ve Yol Güvenliği” ile “Sağlık Teşvik” alanlarını sahiplenerek son üç senede çok başarılı projeler gerçekleştirdi. MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy sorularımızı yanıtladı.

Kazaları önleme alanında neler yaptınız?

Bu konuda geliştirilen özel bir simülatörü pek çok üniversiteye götürdük. Simülatör emniyet kemerinin nasıl hayat kurtardığını güvenli bir ortamda gösterdi.

Bugüne dek kaç çocuğa ulaştınız?

Geçen yıl İstanbul’un 39 ilçesinde toplam 125 workshop gerçekleştirdik. İki yılda 10 bini aşkın ilkokul öğrencisine eğlenceli bir tiyatro oyunumuz ile sağlıklı yaşamın ipuçlarını vermeyi ve onları obezite hakkında bilinçlendirmeye çalıştık.

Çocuk tiyatrosu projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Çocuk tiyatrosunun deneyimli ismi Tiyatro Alkış ile birlikte geliştirdiğimiz “Bıdık ile Köpük Trafikte” tiyatro oyununu ilk olarak İstanbul Bandırma arasında sefer yapan İDO feribotlarında sergiledik. Böylece ebeveynleri ile birlikte seyahat eden çocuklara bir feribotta ulaşarak bir ilke imza attık.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme konusunda da bir çalışmanız var değil mi?

Dünyada ve ülkemizde giderek artan obezite sorunu düşünüldüğünde, bu projenin önemi ortaya çıkıyor. Sağlıklı Yaşam Projesi, çocukların yaş grubuna göre özel olarak hazırlanmış tiyatro gösterimini ve sonrasında dağıttığımız keyifli kitapları kapsıyor.