Gazete Vatan Logo

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Altınok atandı!

Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Altınok atandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı.
"Vali Atamaları Hakkında Karar", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
İçişleri Bakanlığının 7 Eylül tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulunun aynı tarihte aldığı karara göre, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Altınok, Emniyet Genel Müdürü oldu.
Artvin Valisi Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Hatay Valisi Ercan Topaca, Ankara Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay, Artvin Valiliğine, Bakanlık Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, Çanakkale Valiliğine, merkez valisi Erdal Ata, Hatay Valiliğine, merkez valisi Hasan İpek, Sinop Valiliğine, İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Düzce Valiliğine getirildi.
Dört vali merkeze alındı
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ise merkeze alındı.
KARARNAMEYLE BİRLİKTE YENİ GÖREV YERLERİ ŞU ŞEKİLDE;
Muharrem İnce Artvin Valiliği görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına
Selami Altınok İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (Vali)
M.Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (Vali), Merkez Valiliğine
Mehmet Kılıçlar, Ankara Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne
Hamza Erkal, Çanakkale Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne
Yasemin Özata Çetinkaya Sinop Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne
Ercan Topaca, Hatay Valiliği’nden Ankara Valiliği’ne
Ömer Doğanay, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden Artvin Valiliği’ne
Orhan Tavlı Mülkiye Müfettiş Kurulu Başkanlığı’ndan Çanakkale Valiliği’ne
Erdal Ata, Merkez Valiliği’nden Hatay Valiliği’ne
Hasan İpek, Merkez Valiliği’nden Sinop Valiliği’ne
Zülfikar Dağlı ise, İzmir Vali Yardımcılığı’ndan Düzce Valiliği görevine getirildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu.

Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 3 Ağustos 2012 tarihinden Aralık 2013 tarihine kadar Aksaray Valisi olarak görev yaptı. 2014/5916 sayılı kararname ile Merkez Valisi olarak vekaleten İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

29 Ağustos 2015 – 24 Kasım 2015 tarihleri arasında 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

30 Kasım 2015 – 18 Aralık 2015 tarihleri arasında Bakanlık Onayı ile Bakan Yardımcısı olarak vekaleten görevlendirilmiştir.

18 Aralık 2015 tarihli ve 29566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmıştır.

Sayın Selami ALTINOK, Gülhan ALTINOK (Mühendis/Hukukçu) ile evli olup iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.