Gazete Vatan Logo

Emniyet atamalarında FETÖ’yle mücadele ayarı

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli atamaların ağırlığı dikkati çekerken, FETÖ ile mücadelenin önemli isimlerinin atamaları dikkat çekti. Kararnamedeki bazı ayrıntılar şöyle:

Emniyet atamalarında FETÖ’yle mücadele ayarı

17 yıl sonra iade-i itibar

- Osman Ak- Zafer Aktaş: 1999’da ilk FETÖ raporunu yazan ve kumpasa uğrayan Polis Başmüfettişi Zafer Aktaş, yeni atamalarla birlikte Muş Emniyet Müdürü oldu. 1999’da dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ile birlikte “ilk” FETÖ soruşturmasını yürüten Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak da ödüllendirildi ve Adana Emniyet Müdürü oldu.

- Selami Hüner: Eski Ardahan Emniyet Müdürü Hüner, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne atandı. 2009 yılında Ergenekon operasyonlarını yürüten Organize Şube’ye yapılan baskından sonra kızağa çekilen Polis Müdürü Selami Hüner, 3. iddianamenin şüpheli listesine girdi. İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın’ın kadrodan çıkardığı Hüner, 4. iddianamede sanık oldu. Hüner hala Yargıtay kararını bekliyor.

- Celal Uzunkaya: İzmir Emniyet Müdürüyken Antalya Emniyet Müdürlüğüne atanan Uzunkaya, yedi yıl önce gelen bir ihbar mektubuyla başlayan soruşturmada önce mahkum olmuş ikinci yargılamada beraat etmişti. İzmir’e 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014 yılının Şubat ayında Emniyet Müdürü olarak atanan Celal Uzunkaya, o tarihten itibaren FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonları en etkili yürüten ekibin başında yeraldı.

Haberin Devamı

- Engin Dinç: Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada sanık olarak yargılanıyor. Dink cinayetinden önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürü olarak görev yapan Dinç, cinayetten kısa süre önce Afyon İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne atanmıştı. Dinç, Eskişehir İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Dinç’in, Dink cinayetinden önce Yasin Hayal ve grubunun Dink’i öldüreceğine dair hazırlanan istihbarat raporlarında imzası bulunuyor.