Gazete Vatan Logo

Emmy Ödülleri ‘Trump protestosu’na döndü

Amerikan televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödülleri’ne bu yıl, ABD Başkanı Donald Trump karşıtı ünlüler damgasını vurdu.

Emmy Ödülleri ‘Trump protestosu’na döndü

Törenin sunuculuğunu üstlenen komedyen Stephen Colbert, gecenin açılışında yaptığı konuşmada Trump’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Trump’ın yapımcılığını ve jüri üyeliğini üstlendiği ‘Ünlü Çırak’ (Celebrity Apprentice) programıyla defalarca Emmy’ye aday gösterildiğini, ancak bir kez bile ödüle layık görülmediğini hatırlatan Colbert’in, “Donald Trump için önemli olan reytinglerdir, yüksek rakamlara ulaşmaktır” şeklindeki sözlerinin ardından sahneye, Beyaz Saray’ın yakın zamanda görevden ayrılan eski Basın Sözcüsü Sean Spicer çıktı.

Sahneye, gazetecilerin karşısına çıkarken kullandığına benzer bir kürsüyle gelen Spicer, “Bu şimdiye kadarki en çok izlenen Emmy töreni olacak. Nokta” şeklindeki sözleriyle, göreve geldiği zaman yaptığı ilk tartışmalı basın açıklamasına gönderme yaptı.

Spicer, Trump’ın başkent Washington’da gerçekleşen yemin töreninin, bugüne kadarki en kalabalık yemin töreni olduğunu iddia etmişti. Spicer o dönem Amerikan medyası tarafından alenen yalan söylemekle suçlanmıştı.

Törende ‘Saturday Night Live’ programındaki Trump taklidiyle ödüle layık görülen aktör Alec Baldwin, konuşmasının başında, “Bay Başkan, işte ödülünüz” şeklindeki sözleriyle Trump’a gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Gecede ödül alan aktörlerden Danny Glover da, Trump’a ‘siyahi insanları bir kez daha ‘mazlumlar listesinin’ başına oturttuğu için’ teşekkür etti.

‘İmaj düzeltme’ çabası

Amerikan medyası Spicer’ın Emmy Ödülleri’nde sahneye çıkmasını ‘imaj düzeltme’ hareketi olarak yorumladı. CNN haberi, “Spicer, sürpriz Emmy katılımıyla hırpalanmış imajını temizlemeye çalışıyor” ifadeleriyle duyururken, Washington Post gazetesi Spicer’ın hareketini ‘imaj tamiri’ olarak tanımladı.