Gazete Vatan Logo

Emlakta cazip fırsatlar

Dumankaya İnşaat, Adres Lobi’de 51 bin TL’ye stüdyo satacak. İşte emlakta son fırsatlar

Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı’daki 5. projesi ’Adres Lobi’yi satışa çıkardı. Stüdyoların 51 bin TL’den başladığı 527 dairelik projede her daireye kurulacak kapalı devre yayın sistemiyle ev sahipleri evden online olarak aidatlarını yatırıp alışverişini yapacak, hatta güvenlik kameralarını izleyebilecek.

Tuzla Aydınlı’da Adres markasıyla orta gelir grubuna yönelik 4 konut projesine imza atan Dumankaya İnşaat, aynı bölgede 5. projesi ’Adres Lobi’yi satışa çıkardı. 3 blokta 527 daire ve 41 mağazalı bir çarşıdan oluşan projede Dumankaya projelerinde ilk kez kurulacak bir bilişim altyapısı ile daire sahipleri evlerinden kapalı devre yayın ve iletişim sistemi üzerinden online olarak aidatlarını ödeyebilecek, trafik, yol, hava durumu ile güvenlik kameralarını izleyebilecek ve site içi duyuruları takip ederek asistan hizmetlerini alabilecek. Vestel Şirketler Grubu kuruluşu olan Dexar ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Ayrıca Adres Lobi’de yaşayan her aileye semt çarşısındaki mağazalarda ve sosyal tesislerde kullanacakları kredi kartı özellikli özel yaşam kartları verilecek. Projenin ayrıca yüksek tavanlı görkemli lobisi ve otel konforunu aratmayacak nitelikteki donatıları olacak” dedi.

4 yeni proje satışa çıkacak

Kurtköy’de Dumankaya Atmosfer adında 376 dairelik yeni bir projeyi satışa çıkaracaklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Tuzla ve Kurtköy’de olmak üzere yılın sonuna kadar toplam proje değeri 530 milyon TL olan 3 bin 248 adet konutu satışa çıkarmış olacağız. Yüzde 25’in üzerinde büyüme hedefliyoruz” dedi.

İsteyene mobilya tasarlanacak

Stüdyodan 1+1’e, 2+1’den 3+1’e çeşitli büyüklükte dairelerin yanında projede dubleks daireler de yer alıyor. Her katta teras bahçelerin bulunduğu projede stüdyo daireler 34-41 m2, 1+1’ler 52-61 m2, 2+1’ler 78-92 m2 ve 3+1’ler ise 105-146 m2 olarak tasarlanırken, fiyatlar ise 51 ile 184 bin TL arasında değişiyor. K apsamlı lobi ve 24 saat güvenlik hizmeti verilen ve kafeterya, fitness center, sauna ve hamam ile toplantı salonu gibi sosyal donatı alanları bulunan projede çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları yer alıyor. Projede ayrıca ünlü tasarımcı Derin Sanyer, daire sahiplerine opsiyonlu olarak sunulan bir hizmetle özel mobilya üniteleri tasarlayacak.

TulipTurkuaz’ın yüzde 1 peşinat kampanyası Mayıs’ta da sürecek

Bahçeşehir’de Tulip Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen TulipTurkuaz projesinde 1 Nisan itibarıyla başlayan ‘teslimata kadar yüzde 1 peşinat’ kampanyasının süresi, gelen yoğun ilgi üzerine uzatıldı. Mayıs ayında da devam edecek kampanya ile 1-30 Nisan arasında 125 daire satan şirket, satışa başladığı günden bu yana toplam 475 dairelik satışa ulaştı. Yüzde 1 peşinat kampanyası ve kademeli artan ödeme yöntemine ek olarak, 6 ay taksit erteleme fırsatı sunulan Tulip Turkuaz projesi, ev teslimine kadar olan banka taksitlerini de karşılayarak ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sunuyor. Bu kampanya ile örneğin; 127 bin TL’lik bir daireyi yüzde 1 peşinat ile 1.270 TL ödeyerek alan alıcı, 120 ay, artan taksitli, 0.94 faiz oranıyla aldığı yüzde 75’lik 95.250 TL konut kredisinin taksitleri 6 ay boyunca erteleniyor. Yedinci aydan itibaren, ev teslimine kadar ki süre zarfında alıcının ödeyeceği taksitleri de TulipTurkuaz karşılıyor. Kalan yüzde 24’lük peşinatı ise iki yıl sonrasına faizsiz 30.480 TL olarak ödeme olanağı sağlıyor.

Binbirevler’de inşaat Sabiha Gökçen açılınca başlayabilecek

Bahçeşehir’de Şehr-i Bahçe projesini 2 yıl önce tamamlayan, Pendik’ten Sarıgazi’ye maketten pek çok proje satan KC Group, krizde girdiği finansman sıkıntısının ardından Ocak ayında Avusturyalı Salomon Grup ile ortak olmuş, grubun finansman desteğiyle yarım kalan projelerinin tamamlanacağını duyurmuştu. Bu projeler arasında yer alan Pendik’teki Binbirevler projesinde şu ana kadar iki bloğun kaba inşaatını tamamlayabilen grup, projeye devam edebilmek için Sabiha Gökçen Havalanı’ndaki kapasite artırım çalışmasının bitmesini bekleyecek.

Pendik’te yer alan 250 dönümlük arsanın sahibi olan Polisan Holding’in Başkanı Necmettin Bitlis, arsanın tam havalimanı hududunda olduğunu belirterek, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini büyütme ve pist uzatma çalışmasını yürüten İngiliz şirket, birkaç ay önce havaalanının önü ve arkasına tedbir olarak ”istimlak şerhi“ koydurdu, yani pist olur da öngörülenden uzun olursa buradaki imar sahipleri mağdur olmasın diye alınan geçici bir tedbir bu. Ancak teknik anlamda projenin pisti etkilemesi mümkün değil, Savunma Bakanlığı ile de görüştük, onlar da bize hak verdi” diye konuştu. Pist uzatma çalışmasının Ağustos sonunda bittiğinde inşaata devam edileceğini söyleyen Bitlis, “O zaman bir sorun olmadığı anlaşılacak. İngiliz firmanın da bu yöndeki çalışmasını hızlandırdığını öğrendik, belki Ağustos’tan önce de inşaat kaldığı yerden sürebilir” dedi.

PROJEDEN EV alanlar İNŞAATIN akIbetİnİ sorguluyor

KC Group’un internet sitesine girdiğinizde şirketin başladığı tüm projelerin görselleri ile birlikte kriz ve mevcut ortaklık süreciyle ilgili duyurular ve yarım kalan 3 projedeki yeni iş süreçleri karşınıza çıkıyor. Bu 3 proje, Taşdelen Güven Konutları, Pendik Binbirevler ve Sarıgazi’deki Sarıköy olarak belirtiliyor. İş programı kapsamında ise Pendik Binbirevler projesinde inşaatın bu aydan itibaren kaldığı yerden devam ederek ilk etabının Aralık 2010’da tamamlanması öngörülmüş. Ancak özellikle bu projeden ev alıp, peşinatlarını ödeyen pek çok kişi, projenin devam edip etmeyeceğine kilitlendi. Sayısı bine ulaştığı belirtilen mağdurlardan 200’ü Facebook’ta kurulan Binbirevler grubuna da üye olarak durumu nasıl çözebileceklerini tartışıyor. Konuyla ilgili bir muhattap bulamadıklarını ve inşaatın süreceği yönünde bir güvence alamadıklarını vurgulayan ev sahipleri, belirsizlik içinde ödemelerinin sürüyor olmasınden yana dertli. Bu kişiler, “Eylül 2010’da toplu ödememiz var. Ne yapmalıyız bilemiyoruz” diyor.

TOKİ kurasız konut satışında süreyi 1 Haziran’a uzattı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), çekilişsiz, kurasız, 180 ay vade ile satışa çıkardığı 5 bin 819 konut için başvuru süresini 1 Haziran’a kadar uzattı. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan’da başlayan ve 1 Mayıs’a kadar devam eden ‘yüzde 10 peşinat ve 180 ay vadeli, açık konut satışı’ kampanyasının süresi, vatandaşlardan gelen talep üzerine 1 Haziran’a kadar uzatıldı. Toplam 27 ilde, 38 proje ve 5 bin 819 konutu kapsayan kampanya kapsamındaki konutlar, kurasız ve başvuru önceliğine göre satılıyor. Satışa çıkarılan yaklaşık 6 bin konutun yarısı 1 aylık kampanyada alıcı bulurken, kalan konutların satışı 1 Haziran’a kadar devam edecek.

Taksitler 295 liradan başlıyor

Ankara, Bursa, Çorum, Gaziantep, Kayseri, Samsun’un da aralarında bulunduğu 27 ilde, 5 bin 819 konuttan alanlar, yapımı bitmiş konutlara hemen taşınabilecek veya kiraya verebilecek. Açıklamaya göre, TOKİ’nin, “Kira ödemek yerine evinizin taksidini ödeyin” sloganı ile satışa çıkardığı konutların peşin fiyatı 58 bin 902 liradan, başlangıç taksidi ise 295 liradan başlıyor. Kampanya kapsamında Ankara Mamak’ta 115, Polatlı’da 429, Adana-Seyhan-Zincirlibağlar’da 112, Adapazarı Ayçiçeği Vadisi’nde 275, Bursa-Hamitler’de 317, İnegöl’de 294, Yıldırım-Akçağlayan’da 260, Çorum-Merkez’de 264, Denizli-Kurudere’de 160, Eskişehir-Tepebaşı Aşağısöğütönü’nde 142, Gaziantep Çıksorut’ta 688, Şahinbey-Serinevler-Perilikaya’da 249, Şehitkamil’de 160, Kayseri Melikgazi’de 176, Konya-Meram’da 142, Manisa Akhisar’da 252, Turgutlu’da 177, Mersin Erdemli’de 107, Samsun-Çarşamba’da 415, Şanlıurfa-Siverek’te 167 konut açık satışa sunuluyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, satışlara aracılık eden Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerine başvurabilecek.

Haberin Devamı