Gazete Vatan Logo

Emlakçıya da düzenleme geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el araç düzenlemesini bitirdiklerini ve Başbakanlığa gönderdiklerini belirtti.

Emlakçıya da düzenleme geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el araç düzenlemesini bitirdiklerini ve Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, “Özellikle ikinci el araç piyasasının düzenlenmesi noktasında bu mesleği yapan komisyoncuların, galericilerin belli nitelikte olmasını, her önüne gelenin bu işi yapmamasını istiyoruz. Emlakta da aynı düzenleme... Emlak düzenlemesini ikinci el araç düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra Başbakanlığa göndermek istiyoruz” dedi.

Dolandırıcılığa önlem

Bununla ilgili çalışmalara paydaşlarla devam ettiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: “Emlak işi yapanların belli nitelikte olmasını istiyoruz. Sözleşmelerin şeffaf ve izlenebilir olmasını istiyoruz. Komisyon ücretlerinin net olarak belirlenmesini istiyoruz. İkinci el araçta eğer etiketinde‚ ‘bu araç hasarsızdır, bakımı tam olarak yapıldığı‘ söyleniyorsa belli bir kilometre garanti verilmesini istiyoruz. Hem ikinci el araç hem de emlak düzenlemesindeki amacımız, bu ticaretin belli kurallar içerisinde yapılmasını sağlamak ve buradaki suistimalleri ve dolandırıcılığı önlemek.”

Haberin Devamı