Gazete Vatan Logo

Emlakçılar Bu Yasayı Bekliyor!

Emlakçılar kendileriyle ilgili yasanın çıkmasını bekliyor.

Emlakçılar Bu Yasayı Bekliyor!

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Nevzat Tilkici, onaylanmayı bekleyen Emlakçılar Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Emlakçılar Yasasının hayata geçmesi ile hem vergi kaçakçılığı hem de haksız rekabetin önüne geçileceğini söyleyen Nevzat Tilkici; uzun yıllardan bu yana dernekler, federasyonlar ve birlikler olarak emlak yasasının çıkartılması için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

Avrupa Konutları Atakent 3’te 216.000 TL'ye yerinizi alın!

Fethiye Emlakçılar Demeği Başkanı Nevzat Tilkici açıklamasında, "Bu yasanın çıkması için yıllardır birlikler, federasyonlar ve dernekler olarak mücadele ediyoruz. Bu çok önemli bir faktör. Yasanın hem meslektaşlarımız hem de vatandaşlarımız açısından yararlı olacağına inanıyorum. Gayri resmi olarak bu işi yapan kişilerin önüne geçilecektir. Bunun yanında vergi kaçakçılığı ve gelir adaletsizliğinin önüne geçilecektir. 2-3 yıldan bu yana Tapu Sicil Müdürlüklerinde iş takip formu ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yasanın tamamen hayata geçmemesi nedeniyle bazı eksiklikler vardı. Sektör adına olduğu kadar devletimiz içinde önemli gelişmeler olacaktır.

Haberin Devamı

Hem haksız kazancın önüne geçilmiş hem de vergilerin dönüşü olacaktır. Bu ülkeye vergi verilmediği takdirde, hiçbir yere hizmet gitmeyecektir. Gelir gideri karşılamayacak, bu da toplum için sıkıntı olacaktır.
Yasanın çıkmasını dört gözle bekliyoruz, şu anda mecliste beklemektedir" dedi. "İş adamları turizm sezonunda çalıştıktan için gayrimenkule pek yönelmeyeceklerdir" diyen Tilkici. "Yabancı ülkelerde çalışan vatandaşlar hem tatil yaparken hem de mülk sahibi olmak isteyebilir.

Asıl hareketlilik Ekim-Kasım aylarında olacaktır. Çünkü yaz mevsiminde kazanılan gelir, kış ayında yatırıma dönüşecektir" diye konuştu.