Gazete Vatan Logo

Emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar

Emlak sektörü esnek ve değişken bir yapıya sahip olduğu için, yatırımcılara her geçen gün yeni fırsatlar ve seçenekler sunar.

Emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar

Emlak sektörü esnek ve değişken bir yapıya sahip olduğu için, yatırımcılara her geçen gün yeni fırsatlar ve seçenekler sunar. Çevresel ve mevcut koşulları iyi bir şekilde analiz etmek, doğru yer ve zamanda doğru kararı alabilmek, yatırım risklerini minimize ederek kazançlı çıkmanıza olanak tanır. Gerek konut ve işyeri gerekse diğer taşınmaz gayrimenkul yatırımları için karar verirken, stratejik hamlelerde bulunmak son derece önemlidir.

Ulaşım ve Çevresel Koşulları İyi Değerlendirin

Emlak sektörü alanına yatırım yapacağınız taşınmazın çevresel konumuna, altyapı çeşitliliğine ve ulaşım koşullarına dikkat etmekte fayda vardır. Yatırımınızı arsa üzerine yapacaksanız, almayı düşündüğünüz arsanın su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısı, yerleşkelere uzaklığı ve ana arterlere olan mesafesi, iyi değerlendirilmelidir. Şehrin gelişme planı doğrultusunda hayata geçirilen projeler, arsaların hızla değerlenmesine olanak tanır.

Altyapı koşulları ve ulaşım olanakları, işyeri ve konut yatırımları için çok daha önemli bir konudur. Orta ve uzun vadede gelişim gösterebilecek ana güzergahlar üzerinde dükkan ve daire yatırımı yapmak, hem kira getirisi açısından hem de yatırımın size hızla geri dönüşü için muhteşem bir fırsattır.

Haberin Devamı

Kentsel Dönüşüm Fırsatlarını Kaçırmayın

Kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında, eski evlerin ve boş alanların kamu veya özel sektör aracılığıyla yenilenmesi, yatırımcılar için yeni fırsatlar doğurur. Proje kapsamında olan veya orta ve uzun vadede dönüşüm projeleri içinde olabilecek gayrimenkullerin satın alınması, geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan biridir.

Özellikle eski yapılara yatırım yapmak oldukça karlıdır. Fakat bu karlılık bir takım risk unsurlarını da beraberinde getirir. Bu nedenle, dönüşümün netleşmesi ve yakın bölgelerde benzer yapılaşmaların olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca, binanın yıkıldıktan sonra, yeni inşa edilen yapının hangi koşullara sahip olabileceğini de önceden araştırmak gerekir.

Fizibilite Çalışmaları Yapın ve En Doğru Kararı Vermeye Çalışın

Haberin Devamı

Emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken en kritik noktalardan bir diğeri de, ne kadar nakit sermayeye ihtiyaç duyacağınız ve satın alacağınız yatırımın kendini amorti etme süresidir. Yatırım masrafı ile zaman arasında doğru bir orantı kurulmalıdır. 3-5 yıl gibi orta vade planlarında ve 8-10 yıl gibi uzun vade koşullarında paranın size nasıl döneceği iyi hesaplanmalıdır. Mezarlık, hapishane ve şehir çöplükleri gibi alanların çevresinde bulunan mülklere yatırım yaparken, oluşabilecek değer kayıpları ve olası sorunlarda incelikle analiz edilmelidir.

Özetle, iyi planlama yaparak ve oluşabilecek kayıplardan mümkün olduğunca uzak durarak yatırım yapmak en doğrusudur.Tercihlerinizde size yardımcı olacak; konut, işyeri ve arsa gibi binlerce güncel yatırım seçeneğinin bulunduğu milliyetemlak.com sayesinde siz de hayalinizdeki fırsatı yakalayabilirsiniz.