Gazete Vatan Logo

Emlak Sektörünün En Başarılı Yatırımları Ödüllendirildi

Zorlu Center’ın büyük jüri tarafından,Exen İstanbul’un da internet üzerinden yapılan oylama ile Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımı Seçildiği Araştırmada,ayrıca 9 Farklı Kategoride Başarı Ödülleri de Sahiplerini Buldu.

Silverline Ankastre, Ekonomist, Capital, Maison Française ve hurriyetemlak.com’un işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2011” in sonuçları, 11 Ocak 2012 Çarşamba Günü, Grand Hyatt İstanbul Otel’de düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı.

Türk Emlak sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen ve bir zirve havasında geçen törende, Türkiye’nin en başarılı üç emlak yatırımı ve 9 farklı kategorideki yatırımlar ödüllendirildi. Yüksek sayıda başvurunun olduğu araştırmada, kazanan firmalar belirlenirken büyük jüri ve halk jürisi tarafından değerlendirildi.

Büyük jüri tarafından Zorlu Center’in, halk jürisi tarafından Exen İstanbul’un Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre Çok Katlı Konut kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian, halk jürisinin oyları ile Exen İstanbul, Yüksek Yapı kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian ve halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alan şirketler oldu.

Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları araştırmasında Akıllı Ev kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ödül alırken, İstinyepark her iki jürinin ortak oyu ile En Başarılı Emlak Yatırımı AVM kategorisinde birinciliğe sahip oldu.

Ofis Binası kategorisinde ise büyük jürinin oyları ile Nef Ofices Levent 05 seçilirken aynı kategoride halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alarak, Ofis Binası kategorisinde ödülün sahibi firmalar oldular.

Mixed-use Yapı kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Zorlu Center, Turizm Kompleksi kategorisinde büyük jürinin oyları ile Maxx Royal Belek Golf&Spa, halk jürisinin oyları ile Novotel ve İbis Otel İstanbul, Sağlık Kompleksi kategorisinde her iki jürinin ortak kararı olan Acıbadem Hastanesi Maslak ve Spor Kompleksi kategorisinde ise yine büyük jüri ve halk jürisinin belirlediği Türk Telekom Arena kendi kategorilerinde Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları olarak açıklandı.

Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirmesini yapmak için oluşturulan büyük jüride, akademisyenler, gayrimenkul uzmanları, yatırım uzmanları, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı. Araştırmanın halk jürisi bölümünde ise, İnternet üzerinden yapılan oylamada 6 bin 896 kişi Türkiye’nin en büyük emlak yatırımlarını seçmek için tercihlerini kullandı.

Silverline CEO’su Mustafa Laçin ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, büyük jüri tarafından Türkiye’nin en başarılı yatırımı seçilen Zorlu Center adına ödülü Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even halk oylarıyla Türkiye’nin en başarılı yatırımı seçilen Exen İstanbul adına ödülü Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas aldı.

Haberin Devamı