Gazete Vatan Logo

Emlak GYO'dan 1.5 milyar TL net kar hedefi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 beklentilerini açıkladı.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe’de, Kağıthane’de, Başakşehir’de ihale çalışmaları ilemarkalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlıyor.

Türkiye’de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi.

2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının,Türkiyeaçısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılımyılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi.

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

1.5 milyar TL net kar hedefi

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasınınbeklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu.

Kurum “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız.

Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon m2’ye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz.

Haberin Devamı

Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli hem de gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir.”