Gazete Vatan Logo

Emlak fuarına mühür şoku!

İnşaatlardaki denetimsizlik asansör kazasıyla yeniden gündeme gelirken, Emlak Fuarı açılış öncesi 2003’den kalma çevre vergisi borcu nedeniyle mühürlendi. Stand kurulumuna zabıtalar engel oldu

Emlak fuarına mühür şoku!

İstanbul Yeşilköy’deki CNR EXPO, yarın kapılarını açacak Emlak 2014 Fuarı öncesinde mühür şoku yaşadı. Bakırköy Belediyesi ekipleri, dün öğlen saatlerinde ‘ruhsatsız faaliyet’ gerekçesiyle fuar alanının kapılarına süresiz olarak mühür vurdu. Bu esnada, fuar alanında stand kurma çalışmalarını yürüten inşaat ve emlak firmalarının çalışanları da belediye ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. İlerleyen saatlerde, sorunun 2003 yılından kalma Çevre ve Temizlik vergisinin ödenmediği nedeniyle çıktığı anlaşıldı. Makbuzların ibraz edilmesiyle, mühürlerin söküleceği açıklandı. Hazırlıkları yarım kalan firmalar, tüm çalışmalarını bir güne sığdırmak zorunda kaldı.

250 firma katılıyor

Yarın kapılarını açıp, 14 Eylül’e kadar açık kalacak olan ve emlak sektörünün önde gelen firmaları ve projelerin yer aldığı ‘Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı’ sektör temsilcilerinin de heyecanla beklediği bir fuardı. 40 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, plazalar, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapılacaktı. CNR Emlak Fuarı’na Ağaoğlu, AKS Grup, Demir İnşaat, E7 Yapı, Karden İnşaat, Makro İnşaat, Nef, Ortadoğu Grup, Özyurtlar, Rumeli Yapı, Vartaş, Hiper Gayrimenkul, Tema İstanbul ve Yalçınlar gibi 250 firma katılıyor.

Haberin Devamı

Firmalar şokta

VATAN’a konuşan katılımcı firmaların yetkilileri, bu fuarı çok önemsediklerini belirterek, “Fuar için yurtdışında ve yurtiçinde çok önemli tanıtımlar yaptık. Yurtiçinde konut sezonunun açıldığı, iç piyasanın hareketleneceği bir dönemdeyiz. Özellikle Körfez Bölgesi’nden yatırımcı gruplarla iş bağlantıları yapmayı planlıyorduk. Fuarın böyle bir borcu varsa, neden açılıştan öncesi beklendi, daha önce mühür vurulmadı? Fuardan sonra da bu mühürleme yapılabilirdi. Bu fuar ülke ekonomisi ve yatırım çekmemiz için çok önemli. CNR Yönetimi fuarın yetişeceğini söyledi. Ancak standlarımızı bir günde nasıl kuracağız, hazırlığımızı nasıl tamamlayacağız? Tüm çalışmalarımız durdu” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

CNR: Yanlış anlaşılma

CNR Fuarcılık CEO’su Cem Şenel, konuyla ilgili, “CNR Fuar Merkezi, Bakırköy Belediyesi ekipleri tarafından 2003 yılı Çevre Temizlik Vergisi ödenmediği ve makbuzların ibraz edilmediği gerekçesiyle mühürlendi. Olay bir yanlış anlamadan ibaret. İlgili ödemelere ait makbuzlar kayıtlardan çıkartılarak belediye ekiplerine ibraz edildi ve işlem durdurularak, mühür söküldü” dedi.

EMLAK Fuarı’na katılan firmalar, fuar alanı içinde standlarını kurarken, zabıtalar içeriye girdi. Çalışanlar apar topar dışarı çıkarıldı. Birçok firmanın standları tamamlanamadan yarım bırakıldı. Fuar alanının boşaltılmasıyla, beledeyi ekipleri de kapılara ‘ruhsatsız faaliyet’ gerekçesiyle mühür vurdu. Fuarı yarın Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdullaziz el-Suud’un oğlu Turki Bin Mohammed Bin Nasser Bin Abdulaziz Al-Saud’un ziyaret etmesi de bekleniyordu.