Gazete Vatan Logo

Emirgan Korusu’nun yanına gökdelen dikilecek iddiası

Emirgan Korusu’nun yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının TOKİ tarafından rezidans ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığı iddiası tartışma yarattı. İBB, “Sözü edilen arazinin Emirgan Korusu ile ilgisi yoktur” dedi

Emirgan Korusu’nun yanına gökdelen dikilecek iddiası

İstanbul’un son yeşil alanlarından Emirgan Korusu’nun yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının satışa çıkarıldığı iddia edildi. İddiayı dile getiren Milliyet Yazarı Güngör Uras, 452 dönüm olan Emirgan Korusu’nun hemen bitişiğindeki 158 dönüm yeşil alanın gökdelen rezidans ve AVM yapılması amacıyla TOKİ tarafından satılığa çıkarıldığını kaydetti. Uras, gelir paylaşımıyla TOKİ’nin kasasına 158 milyon dolar gireceğini ifade ederek, “Ama bunun sonunda yeşil alan gökdelen tarlası olacak. Yap-sat usulü her biri 2-5 milyon dolara satılan daireler nedeniyle birilerinin cebine rant akacak. Ama İstanbul halkı Emirgan Parkı’nın yarısı büyüklüğündeki yeşil alanı kaybedecek.” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan müdahalede bulunmasını istedi.

Sosyal medyada da günün konusu olan ve bir çok kişinin satışına tepki gösterdiği yeşil alanla ilgili olarak da, İBB tarafından açıklama yapıldı.

İBB: Emirgan Korusu imara açılamaz

Açıklamada, “Emirgan Korusu’nun yakınındaki bir alanın TOKİ tarafından satışa çıkarılacağı” iddiası yalanlanırken şu ifadelere yer verildi: “Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras’ın köşesinde yer alan ‘Emirgan Korusu’nun yakınındaki bir alanın TOKİ tarafından satışa çıkarılacağı’ şeklindeki ifadesi üzerine sosyal medya mecraları ve internet haber sitelerinde ‘Emirgan Korusu Satılıyor’, ‘Emirgan Korusu’na Rezidans ve AVM Yapılacak’ gibi başlıklarla haberler yayınlandığı görülmüştür. Sözü edilen arazinin Emirgan Korusu ile hiçbir ilgisi yoktur. Emirgan Korusu’nun imara açılması, satılması ve bu alana inşaat yapılması söz konusu olamaz.”

Haberin Devamı