Gazete Vatan Logo

Eminönü’nde balıkçı kavgası

Tarihi Eminönü balıkçılarından Kalyata-i Barbaros’un 5 ortağından ikisi hisse kavgasına tutuştu. Günlük hasılatı 100 bin lira olan tekneye iki gün boyunca işletme yasağı getirildi

Eminönü’nde  balıkçı kavgası

İstanbul Eminönü’ndeki tarihi balıkçı teknelerinden biri olan Kalyata-i Barbaros’un 5 ortağından Fethullah Durmuşoğlu, hissesine düşen parayı alamadığı gerekçesiyle adli işlem başlattı. Durmuşoğlu 2 aydır ortağı Arif Hikmet İlki tarafından tekneye de alınmadığını öne sürdü. Açılan davada 57 bin 300 liralık borç tespit edildi. 8 Şubat 2018 tarihinde borcun ödenmesi için gönderilen tebligat yerine getirilmeyince Durmuşoğlu’nun avukatı Leman Türkmenoğlu icra sürecini başlattı. Dün sabah 10:00’da icra müdürleriyle birlikte balıkçı teknesine giden avukat Türkmenoğlu, şunları söyledi:

‘Tekneyi zapt etti’

“Teknenin ortaklarından Ahmet Hikmet İlki kendi inisiyatifi doğrultusunda ödeme yapmıyor. 5 ortağın bulunduğu bir işletmeyi tek başına zapt etmiş durumda. Bu teknelerin günlük hasılatı 100 bin liraya yakın. Diğer 3 ortağın ödemesi yapılırken müvekkilimin ödemesi 2 aydır yapılmıyor ve tekneye girişi de engelliyor. Biz haftalık olarak takiplerimizi yapacağız. Burası iki gün boyunca kapalı olacak. Ödemedikleri takdirde icra takibini devam ettireceğiz.”

Haberin Devamı