Gazete Vatan Logo

Emine Ülker Tarhan'dan sürpriz Köşk açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin anketlerinde isminin cumhurbaşkanlığı adayı için ilk sıralarda yer almasından onur duyduğunu söyledi.

Önümüzdeki 1 Haziran pazar günü belediye başkanlığı seçimlerinin yenileneceği Eskişehir’in Mahmudiye ilçesini Emine Ülker Tarhan ile birlikte CHP milletvekilleri Kamer Genç, Süheyl Batum, Gökhan Günaydın, İzzet Çetin, Gülsün Bilgehan Toker, Uğur Bayraktutan, Gürkut Acar, Mehmet Ali Ediboğlu, Ali Haydar Öner ve Mahmut Tanal ile Eskişehir’in CHP’li Odupazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ziyaret etti.

Anket

Sizce Emine Ülker Tarhan, Köşk'e aday olmalı mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Emine Ülker Tarhan bir gazetecinin, "CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlerde isminiz ilk sırada yer alıyor, neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna "Önce Mahmudiye ile ilgili bir değerlendirme yapayım size. Duydum ki, "Melih Gökçek dermiş ki, ’Mahmudiye’nin namusunu kurtarmak için AKP’ye oy verin.’ Mahmudiye’nin, İ. Melih Gökçek’in namus kurtarmasına ihtiyacı yok. Önce Ankara’yı kurtarsın Melih Gökçek. Önce Ankara’yı bir şehir haline getirsin. Ondan sonra Mahmudiye’yi düşünsün" diye konuştu.

Milletvekili Tarhan, CHP’nin anketinde kendi isminin ilk sırada yer alması konusunda ise "Bundan sadece onur duyarım. Çünkü halkın o makama layık görmesinden eminim 76 milyonun her birisi onur duyar. Onun dışında bir yorumum yok" dedi.

KAMER GENÇ’E YOĞUN İLGİ

Milletvekilleri arasında Mahmudiyelilerden en fazla ilgili CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç gördü. Vatandaşlar Kamer Genç ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Genç, basın mensuplarının çeşitli sorularını da yanıtlayarak şöyle konuştu:

"Mahmudiye’de çok büyük bir fırsat düşmüş. Bakın en yakındaki olayları hatırlayalım. Tayyip Erdoğan Soma’ya gidiyor ve orada vatandaşı tokatlıyor. O tokat aslında Soma’daki vatandaşın suratına inmedi Mahmudiyelilerin de, Türkiye’deki 76 milyonun da suratına indi. Orada 301 işçi vatandaşımız şehit oldu. Sebebi o maden patronuyla Tayyip Erdoğan yakın dostlar. İstanbul’da o işçilerin ölümüne neden olan, yatırımları yapmayarak orada tasarruf yapan İstanbul’da 80 bin metrekarelik kaçak kısmı olan inşaatı yapmış ve orada çalınan paralarla 301 vatandaşımız şehit olmuştur. İşte Mahmudiyeliler AKP’ye oy verirse o 301 vatandaşımızın o şekilde ölümüne neden olan o siyasi iktidarın günahlarına ortak olmuş olurlar. Yine biliyorsunuz o acılı aileye yerde tekme atan Tayyip Erdoğan’ın adamı. Mahmudiye’deki kardeşlerimiz bu seçimi basit bir seçim olarak kabul etmesinler. Siz bu seçimlerde AKP’ye oy verdiği zaman Tayyip Erdoğan’ın bütün günahlarını aklamış oluyorlar. Bugün AKP maalesef belediyelerde en büyük yolsuzlukları yapıyorlar. Denetim yok, hakkınız hep çalınıyor. Sayıştay AKP’nin emrinde bir kurum. Hiçbir denetim yapmıyor. Bütün yolsuzlukları örtbas ediyor. Türkiye elden gidiyor. Mahmudiyeli kardeşlerim bunlara burada bir tokat vursunlar. Öyle bir tokat atsınlar ki Tayyip’in Soma’da vatandaşa attığı tokadın bedelini Tayyip ve 7 sülalesi çeksin ."

"ÇİÇEKLERİ SULAR MISIN?"

CHP milletvekilleri seçim otobüsü üzerinden birer konuşma yaptı. Milletvekilleri daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti ve ardından ilçede perşembe günleri kurulan pazarı gezdi. Pazardaki çiçek satan bir esnaf CHP Milletvekili Kemer Genç’e "Çiçekleri sular mısın?" dedi. Genç de gülerek "Herşeyin bir zamanı var" yanıtını verdi.

Bu arada CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yarış atları yetiştiriciliyle ünlü olan Mahmudiye ilçesinin girişine bir at heykeli koydu. Belediye ekipleri heykelin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı