Gazete Vatan Logo

Emine Hanım misafir ağırladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Fransa eski Adalet Bakanı Rachida Dati ile görüştü

Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda Emine Erdoğan ve kızı Esra Erdoğan Albayrak, Fransa’nın ilk Müslüman eski Adalet Bakanı ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Dati ile öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Erdoğan ve Dati’nin, yaklaşık 2,5 saat süren yemekte Türkiye’deki kadın hakları sorunları ve kadın haklarının gelişimi ile Avrupa’daki kadın hakları ve sorunlarıyla ilgili konuları ele aldıkları öğrenildi. Emine Erdoğan, günün anısına Dati’ye gümüş işlemeli kol çantası hediye etti. Yemeğin ardından Erdoğan ile Dati, İstanbul Boğazı manzaralı fotoğraf çektirdi.

Cezayir asıllı Müslüman bir ailenin kızı olan Rachida Dati siyasete Nicolas Sarkozy’nin danışmanlığıyla başladı. 2007’de Sarkozy’nin Cumhurbaşkanı olmasıyla Adalet bakanı oldu. 2008’de hamile kaldığını duyuran 44 yaşındaki Dati 2009 yılında Zohra adını verdiği kız çocuğunu doğurdu. Dati 2 yıldır bebeğin babasının kimliğini açıklamadı. Sarkozy’nin eski eşi Cecilia ile yakın olduğu bilinen Dati, Carla Bruni ve Sarkozy’nin birbirlerini aldattığı iddiasını ortaya atan kişi olduğu haberleriyle zor günler yaşadı. Cumhurbaşkanı Sarkozy’le arasının bozulmasının ardından bakanlık görevinden 2009’da uzaklaştırıldı ve Avrupa Parlamentosu’na milletvekili oldu. Dati’nin 11 kardeşinden 35 yaşındaki Jamal 2009 yılında uyuşturucu kaçaklığı yapmaktan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı