Gazete Vatan Logo

Emine Erdoğan, Kırgızistan’ın Kırçın Yaylası’nda kurulan Etno Şehir’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kırgızistan ziyaretine refakat eden eşi Emine Erdoğan, Çolpon-Ata şehrinde düzenlenen 3. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış törenine katıldı ve Kırçın Yaylası’nda kurulan Etno Şehir’i ziyaret etti.

Emine Erdoğan, Kırgızistan’ın Kırçın Yaylası’nda kurulan Etno Şehir’i ziyaret etti

Emine Erdoğan, 2012 yılından bu yana göçebe uygarlık kültürünün canlanması ve korunması amacıyla gerçekleştirilen ve bu yıl THY, TİKA ve Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından desteklenen oyunlar kapsamında, Tanrı Dağları’nın eteklerindeki Kırçın Yaylası’nda kurulan Etno Şehir’i ziyaret etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Aygül Ceenbekov’un ev sahipliği yaptığı programa; Macaristan Başbakanı’nın eşi Aniko Levai ve Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva da katıldı. Göçebe oyunlarının oynandığı yaylada, Kırgızistan’ın 7 bölgesini temsil eden geleneksel Kırgız çadırları kuruldu. Yöresel dans gösterileri, el işi sanatları, ekmek ve yemek çeşitlerinin tanıtıldığı etkinlikte ayrıca, keçe toplama ve çadır kurma gibi yarışmalar düzenlendi.

Etkinlikleri ilgi ile izleyen ve yöresel kültürü tanımaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Emine Erdoğan’a, ziyaretinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da eşlik etti.

4. Dünya Göçebe Oyunları’nın 2020 yılında Türkiye’de yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı