Tarhana Çorbası

Tencereye tereyağını alıp eritelim. Salçayı ekleyip yarını dakika kavuralım. Suyu ekleyelim, tarhanayı azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim

Haberin Devamı

Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım su bardağı kuru tarhana
* 1 su bardağı haşlanmış nohut

Arzuya göre:
* Çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 4-5 su bardağı et suyu veya su
* Tuz, karabiber, nane

Tencereye tereyağını alıp eritelim. Salçayı ekleyip yarını dakika kavuralım. Suyu ekleyelim, tarhanayı azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım, çorbayı karıştırmaya ara vermeden üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 5 dakika önce arzuya göre haşlanmış nohutları ekleyelim. Çorbayı bir taşım daha kaynatarak ateşten alalım ve üzerine nane serperek servis yapalım.

Ispanaklı Katmer
Malzemeler (5-6 kişilik)
* 1 yumurta
* 4 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı şeker
* Yaran kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1.5 su bardağı su
* Tuz

İçi için:
* 2 yumurta
* 750 gr. ıspanak
* 100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım 2 çay bardağı sıvı yağ

Katmeri yağlamak için:
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* Tuz, karabiber

Ilık suyun içine mayayı, şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sıvıyı, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada katmerin iç harcını hazırlayalım. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak yapraklarını avucunıuzda sıkarak suyunu iyice süzelim ve doğruyarak bir kaba alalım. İçine yumurtaları, sıvı yağı, unu, peyniri, tuzu, karabiberi ekleyip ıspanak yapraklarını ovarak karıştıralım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların yansına ıspanaklı harçtan yayalım, diğer yansını kapatıp kenarlannı tırnak uçlarıyla bastıralım. Katmerleri
hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da sac üzerinde arkalı önlü pişirip, pişen katmerleri tereyağı ile yağlayarak servis yapalım.

Güveç Kebabı
Malzemeler (4-5 kişilik)
* Yarım kg. kuşbaşı koyun eti
* 2 orta boy soğan
* 2 orta boy patlıcan
* 2 orta boy domates
* 1 baş sarımsak
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 4 dolmalık biber
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon

Güveç tencereye sıvı yağı alıp etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Bu arada soğanları piyaz doğrayalım. Sarımsakları soyalım, patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım. Domatesleri iri kuşbaşı doğrayalım, biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayakm. Hepsini bir kapta birleştirip tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Etlerin üzerine sebzeleri yayakm. Fındık büyüklüğünde tereyağını, sebzelerin üzerine ekleyelim. Tencereye yanm çay bardağı su boşaltıp ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp kapağını örtelim. Çok ağır ateşte ve kanştırmadan etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirelim (45 dakika sonra folyonun kenarını kaldırıp etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.) Kebabı ateşten alıp ılıtalım. Tencereyi ters çevirerek, etler üstte kalacak şekilde servis tabağına çıkarıp servis yapalım.

İrmik Pudingi
Malzemeler (7-8 kişilik)
* 4 su bardağı süt
* 9 çorba kaşığı şeker
* 7 çorba kaşığı irmik
* 2 paket vanilya
* 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
* Hindistan cevizi

Tencereye sütü, şekeri, vanilyayı, irmiği ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Islak bezle silinmiş köşeli bir kalıba pudingin yarısını boşaltarak yayalım. Üzerine 1 sıra halinde bisküvileri dizelim. Üzerine kalan pudingi boşaltarak yayalım. Üzerine hindistan cevizi serperek buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servisten kısa bir süre önce dolaptan çıkaralım. Sonra dilimleyerek servis yapalım.

DİĞER YENİ YAZILAR